Pasta s bolonjez sosom – uvijek dobar izbor

Uz ukusno jelo, usrećite vaše najmilije

 

 Sastojci:

  • Jedna glavica crvenog luka
  • Jedno čehno bijelog luka
  • Pola kilograma faširanog mesa
  • Barilla Basilico sos
  • Paradajz pire
  • Sos od paradajza
  • Začini

Priprema:

Glavicu crvenog luka i čehno bijelog luka isjeckati na komadiće i izdinstati na maslinovom ulju. Potom dodati faširano meso i začine. Ja sam dodala sol, biber, alevu papriku, čili, bijeli luk u prahu, biber u zrnu, kurkumu, origano, bosiljak i peršin. Povremeno miješati meso dok se ne proprži. Zatim dodati Barilla basilico sos, kašiku paradajz pirea i sos od paradajza. Sve izmiješati i kuhati 10 minuta na srednjoj temperaturi. Sos je spreman.

Prijatno!

Kreatoricu ovog ukusnog recepta potražite na Instagram profilu @njenakuhinja