Uz ukusno jelo, usrećite vaše najmilije
Sastojci:
- Jedna glavica crvenog luka
- Jedno čehno bijelog luka
- Pola kilograma faširanog mesa
- Barilla Basilico sos
- Paradajz pire
- Sos od paradajza
- Začini
Priprema:
Glavicu crvenog luka i čehno bijelog luka isjeckati na komadiće i izdinstati na maslinovom ulju. Potom dodati faširano meso i začine. Ja sam dodala sol, biber, alevu papriku, čili, bijeli luk u prahu, biber u zrnu, kurkumu, origano, bosiljak i peršin. Povremeno miješati meso dok se ne proprži. Zatim dodati Barilla basilico sos, kašiku paradajz pirea i sos od paradajza. Sve izmiješati i kuhati 10 minuta na srednjoj temperaturi. Sos je spreman.
Prijatno!
Kreatoricu ovog ukusnog recepta potražite na Instagram profilu @njenakuhinja