Ovim jelom impresionirajte cijelu porodicu
Priredila: Ernestina Hodžić
Sastojci:
2 kg telećih rebaraca
Začini:
- so
- majčina dušica
- bosiljak i korijander
- crvena paprika
- 100ml ulja
- 150ml vode
Prilog
- 4 veća mlada krompira
- 4 kašike ulja
- 4 kašike prezle
- Začini po želji
Priprema:
Rebarca isjecite na manje komade, ili zamolite mesara da to uradi. Rebarca stavite u posudu za pečenje. Pomiješajte začine i utrljajte ih u meso. Ulje dobro zagrijte. Vrelo ulje sipajte preko mesa. U posudu dodajte i vodu. Prekrijte posudu sa folijom i stavite u pećnicu. Meso se peče 35-40min na 180°.
Dok je meso u pećnici pripremamo prilog. Krompir ogulite i isjecite. Stavite ga da se kuha. Nakon što voda provri, kuhajte još 10min. Iscjedite krompir i stavite ga u posudu za pečenje, u koju ste prethodno stavili papir za pečenje. Krompir pospite uljem, začinima kojim želite(meni je so dovoljna) i prezlom. Malo promiješajte i stavite peći 20-ak minuta na 170°.
Jelo servirajte i uživajte.