Ljetna Ladies In sezona obećava novo, drugačije i posebno druženje za poslovne žene

U utorak, 21.07., u prelijepom ambijentu bašte Prestige – u Gornjoj Tuzli održano je prvo ovogodišnje ljetno Ladies In druženje.

S obzirom na novonastalo vanredno stanje – uzrokovano pandemijom korona virus, sve mjere predostrožnosti su ispoštovane. Hostese su na ulazu mjerile temperaturu gošćama, brendirane maskice podijeljene su na ulazu, a kako na ulazu, a tako i na svakom stolu gošće su imale dezinfekciona sredstva i maramice.

Na divnom druženju najavljeno je i novo izdanje Ladies In magazina, koje je, osim štampanog izdanja – dostupno i online na portalu Ladies In Glamour (www.ladiesin.ba). U novom izdanju ekipa Ladies in magazina donosi mozaik motivirajućih životnih i poslovnih priča, trendove, savjete, preporuke… Fashion, beauty, lifestyle & health… teme su koje se prožimaju kroz cijelo izdanje, a baš na tu temu govorilo se i u Tuzli.

Gosti glavnog dijela večeri bili su Marizela Šabanović – ova dama članica je naučno-organizacijskog odbora Skupa Hranom do zdravlja iz Tuzle i Osijeka, 4. Međunarodnog kongresa nutricionista iz Zadra i Trećeg simpozija magistara farmacije Tuzlanskog Kantona, s međunarodnim sudjelovanjem. Do sada je objavila 13 naučnih i 14 stručnih radova u časopisima i kongresima. Sudjelovala je na više domaćih i međunarodnih naučnih skupova. Stalna je saradnica novinarskih i medijskih kuća s ciljem promocije pravilne prehrane.

Govorila je o važnosti ishrane u svakodnevnom životu, na šta je posbno potrebno obratiti pažnju tokom trajanja COVID-19, kako na pravilan način izgubiti kilograme…

Sve prisutne svojim učešćem obradovala je i Mirna Trifković – koja je po vokaciji profesorica engleskog jezika i književnosti, no 2018. godine imenovana je za direktoricu Narodne i univerzitetske biblioteke „Derviš Sušić” iz Tuzle. Diplomirala je na Odsjeku za engleski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Tuzli … 10 godina radila je obrazovnoj ustanovi … Također je i event coordinator za marketinšku agenciju Communis iz Sarajeva.

Sve prisutne je informirala o radu tuzlanske biblioteke, ali se prisjetila i najvjernijih članova i njihovih inspirativnih priča…

O beauty i fashion trendovima govorili su Jasmina Perić i Huso Čobić.

Jasmina Perić je diplomirani inžinjer prehrambenog inžinjerstva, no životni put ju je odveo u drugom smjeru. Njen dugogodišnji hobi i ljubav prema beauty svijetu postalo je njeno profesionalno opredjeljenje. Prvo je ljubav prema beauty sferi prenosila pišući recenzije na beauty blogu, Make Up Arena, koji je nedavno napunio osam godina i jedan je od prvih blogova, takvog tipa, ne samo u BiH, nego i u regionu. A, kada je iznenadno ostala bez posla – odlučila se posvetiti ljepoti kroz svoj frizersko – kozmetički salon Arena u Tuzli – koji se nalazi u Bingo City Centru.

Huso Čobić, dizajner koji svojim talentom i umijećem ruši sve barijere u modnom svijetu, ostvario je veliki uspjeh kako u našoj zemlji, tako i u svijetu. Ljubav prema dizajnu otkrio je u djetinjstvu, završio je modni dizajn i danas sarađuje s mnogim poznatim ličnostima. Iza njega su veliki broj revija, Fashion weekova, fashion editoriala…

Networking, širenje kontakata, dobre zabave, naravno, uz mjere predostrožnosti, nije nedostajalo. Prijatelji projekta obradovali su mnoge dame poklon paketima koji su im izmamili osmijehe na lica.

Osim ukusnog keteringa, slanih i slatkih delicija, za posebnu atmosferu bio je zadužen muzičar Denis Hadžić, koji svojim repertoarom nikoga nije ostavio ravnodušnim.

 Projekat su podržali:

-Avon

-Dr. Pasha

-Somersby i Kronenbourg Blanc

-Junuzović Kopex

-Modiana i Parfumerija Plaza

-Hemofarm

Ladival je veoma kvalitetna kozmetika proizvedena po najvišim farmaceutskim standardima. Proizvod je koji, jedini na trzištu, pruža trostruku zaštitu za našu kožu, ne samo od UVA i UVB zraka, nego i od Infracrvenih A zraka, za koje je dokazano da uzrokuju gubitak elastina i kolagena, te samim tim uzrokuju prerano starenje kože. Ladival sadrži sastojke koji uz adekvatnu zaštitu i njeguju našu kožu, te ne sadrži parfeme, PEG emulgatore, konzervanse ni vještačke boje. Posebno odabrani sastojci pogodni su za njegu osjetljive kože i kože sklone alergijama. Ladival – eskpert u zaštiti kože od štetnih sunčevih zraka već 35 godina.

-Star Centar Žvinice

Popularna A-Klasa je prvi put dobila svoju limuzina verziju.

A-Klasa Limuzina nalazi se u samom vrhu kompaktnog segmenta kada je u pitanju prostor za glavu u zadnjem dijelu, dok široki otvor prtljažnika omogućava praktičan i lak utovar i istovar čak i većeg prtljaga. Model limuzine posjeduje i sve poznate vrline A-Klase. Tu spadaju moderni, efikasni motori, visoki nivo sigurnosti zahvaljujući vrhunskim sistemima asistencije u vožnji, kao i intuitivni i pametni infotaiment sistem MBUX . Pored toga, nova A-Klasa Limuzina ima najniži aerodinamični otpor čime brani svjetski rekord modela CLA Coupe. Dobra aerodinamika presudni je faktor i za niske vrijednosti potrošnje goriva.

Novi Mercedes-Benz GLA nudi više karaktera, više prostora, više bezbjednosti.

Nudi više prostora za glavu naprijed i značajno više prostora za noge u zadnjem dijelu vozila;

Savremena i visoko kvalitetna: Unutrašnjost vozila

Novi GLA je u stanju je da odreaguje na opasne situacije kada vozačeva pažnja nije usmerena na situaciju u saobraćaju, budući da je Active Brake Assist sistem, koji je dio standardne opreme, u mnogim opasnim situacijama zadužen za primjenu hitnog autonomnog kočenja kako bi se izbjegao sudar ili umanjila silina sudara;

Proširenje funkcija paketa pomoćnih sistema za vožnju (Driving Assistance Package) dodatkom, na primer funkcije “Manevra skretanja“, funkcije stvaranja koridora za hitne službe, upozorenja na vozila u mrtvom uglu pri stajanju (exit warning function) koja upozorava vozača na bicikliste i vozila u mrtvom uglu, kao i upozorenje na pješake koji se nalaze u blizini pješačkog prelaza; Uključuje intuitivni MBUX multimedijalni sistem u okviru standardne opreme;

Jasne konture, sa ublaženim linijama i naglašenim površinama, jasno prenose sportski duh i modernizam. Tipično za GLA su snažni bokovi karoserije kao i linija coupé-a gledano sa strane. Ovakva kontura bočnog profila daje vozilu njegov dinamički elegantan naglasak i pruža interesantnu igru svetla i senke.

Vozila su predstavljena ispred ovlaštenog Mercedes-Benz partnera Star-Centar koji se sa svojim salonom i servisom nalazi u Živinicama .

Za više informacija o Mercedes-Benz vozilima možete se obratiti našim divnim djevojkama iz Star-Centra.

Star-Centar kao jedna od najuspješnijih autokuća na našem prostoru već niz godina uspješno sarađuje sa Ladies In magazinom ,te u to ime nagrađuje slijedećih pet dama sa poklonom paketima Mercedes-Benz kolekcije .

– Modni Butik Fashion Atelier

-Hotel President

-Vegamix

-Grčki jogurt Mliječna industrija 99 Gradačac

– Violeta

– Kozmetički slon Beauty

Kozmetički salon u potpuno drugačijem ambijentu s dosta zelenila i releksirajućim ambijentom. Jednostavno rečeno, odmor za dušu i tijelo – u jednom paketu. Nude razne vrste kozmetičkih tretmana, a nalaze se na adresi Turalibegova, zgrada Hukić.

– Urban Home

– Ledo

-Violeta

– Pića dobrodošlice: Vina Union Foods, Red Bull, Sarajevski kiseljak

– Ketering Hotel President