Beauty kutak – san svake žene

Posebnu pažnju uvijek treba obratiti na osvjetljenje, pa tako vodite računa da se stolić za make-up postavlja obično u blizini prozora ili drugog izvora prirodne svjetlosti.

San svake žene je beauty kutak u kojem će neometano moći obavljati sve svoje dnevne rituale, čiji je najvažniji dio definitivno makeup. Naizgled potpuno običan sto, koji se rastvara i make-up stolić odlično je rješenje. Malene pregrade unutar ladica u takvom stolu pomažu vam i u lakšoj organizaciji, a ovaj super praktični stolić ne zauzima ni puno prostora, pa će posebno oduševiti sve vas koje živite u malom stanu.

\"\"

Za stolove odaberite materijale koji se lako čiste. Na gornju plohu možete postaviti i praktično prozirno staklo, idealno za čišćenje i upotrebu. Svakako, ako vam prostor dozvoljava, poželjno je imati i poseban mali ormarić sa što više ladica različitih visina, kako biste u njih složili sve sitnice koje ne koristite svaki dan. Na gornjoj plohi stola neka se nađu samo stvarčice koje koristite svakod – nevno. Takav samostalni ladičar može biti i na točkićima, pa ga nakon upotrebe i korištenja stola možete podvući pod isti i time uštedjeti na prostoru. Posebnu pažnju uvijek treba obratiti na osvjetljenje, pa tako vodite računa da se stolić za make-up postavlja obično u bli – zini prozora ili drugog izvora prirodne svjetlosti. Svaka beauty ljubiteljica će se složiti da je praktična organizacija esencijalna za uštedu prostora i dragocjenog vremena tokom vaše jutarnje rutine šminkanja. I dok su plastični ladičari obično najče – šći u organizaciji beauty kutka i drugi nekonvencionalni i kreativni predmeti mogu biti od pomoći kako organizirati svoje beauty proizvode i osvježiti prostor.

\"\"

VISEĆI ORGANIZATOR ILI DRUGI SLIČAN PROIZVOD

\"\"

Ovakav organizator najčešće se koristi za cipele i nakit, ali je nevjerovatno dobro rješenje za sve vaše beauty stvarčice. Napravite mjesta u vašoj sobi tako da sva rumenila, pudere, highlightere i bronzere stavite u džepove organizatora. Prozirne verzije su najbolje, jer vam dozvoljavaju da imate potpuni pregled na cijelu kolekciju. Nema više mukotrpnog kopanja po torbicama.

POLICE ZA ZAČINE ILI NAMJENSKE POLICE ZA LAKOVE I ŠMINKU

Uz malo kreativnosti različite posude ili stalci mogu pomoći da vaš stolić za make-up, ali i polica u kupatilu budu vizuelno i praktično organizirani. Pri tome vodite računa o materijalu od kojeg je napravljen. Veoma je važno da se mogu kvalitetno očistiti. Pokažite svoju kolekciju parfema tako da ih složite na policu koja inače u kuhinji služi za začine. Može držati i do 12 bočica i savršeno je rješenje za sve kolekcionarke parfema. Plus: osim što ćete uštedjeti prostor, ova će polica uljepšati vaš beauty kutak.

POSUDICE ZA LED

U sve većoj ponudi dodataka za skladištenje sitnice u kuhinji, većina njih može vam poslužiti za organizaciju kutijica sa šminkom ili nakitom. Posudice za led idealne su za odlaganje sitnica, a mogu se i slagati jedna na drugu.

STARI OKVIR ZA SLIKU S MAGNETNOM PLOČOM

Ovakav ukras može biti veoma praktičan, a ujedno i veoma dekorativan. S nekoliko malih magneta i ljepilom možete svojoj mašti dozvoliti puno slobode. Ova originalna ideja dopušta vašoj kreativnoj strani da se istakne.

\"\"

\"\"

REGISTRATORI ILI DRUGE KUTIJE

Obloženi ukrasnim papirom ili drugi papirni, plastični i metalni držači papira mogu vam poslužiti kao držači za pegle za kosu, figaro i fen, te držati ružne žice uredno složene. Naravno, i drugi predmeti kao što su ukrasne šolje, police za vino, plastični umeci u ladice za pribor i sl. mogu vam poslužiti za organizaciju šminke, nakita, dodataka i ukrasa za kosu… Ono što je još posebno važno su ogledala. Ona mogu biti, velika, mala, bilo kojeg oblika i veličine, samostalna ili u okviru na zidu, kao i dio stolića za make-up. Može ih biti i nekoliko s različitom funkcijom. Veliko prednje ogledalo, pokretna s uveličavajućim efektom, s LED rasvjetom, iz dva ili tri dijela… Svoj beauty kutak smjestite u spavaćoj sobi, ili u dio hodnika, gdje i postojeća komoda s ogledalom može poslužiti u iste svrhe. Svakako, preporuka da namještaj, ali i zidovi u kojem je smješten vaš beauty kutak bude neutralan i minimalistički. Sitnice i šarenilo proizvoda i preparata koje svaka žena koristi, čuva i skladišti, svakako će tom kutku dati svoju osobnost i šarm. Odaberite svijetle boje koje će vašem izgledu dok se uljepšavate dati još veću šansu za sjaj i glamur.

\"\"