Pogačice sa špinatom koje bez problema može pripremiti i početnik u kuhinji

Ukusne i jednostavne 

\"\"

Sastojci za tijesto:

– 600 g glatkog brašna

– 2 kašičice suhog kvasca

– 1 kašičica šećera

– 1 kašičica soli

– 1 jaje

– 2 kašičice ulja

– 1,5 dl jogurta

– oko 1,5 dl vode

 Sastojci za punjenje:

– 350 – 400 g svježeg sira (ako je vlažan, ocijediti ga)

– 200 g ribanog sira

– 150 – 200 g rezanog špinata ili blitve

– 1 kašičica soli

Tijesto

Umijesiti tijesto od navedenih sastojaka i ostaviti pokriveno na sobnoj temperaturi oko 45 minuta. Uzdignuto tijesto podijeliti na osam loptica.

Punjenje:

Sjediniti navedene sastojke.

Svaku lopticu tanjiti valjkom, nadjenuti nadjevom i preklopiti. Peći na tavi premazanoj uljem, na srednjoj temperaturi po nekoliko minuta sa svake strane.