Bijeli padobranci s orasima i lješnjacima obogaćeni kremom od bijele čokolade su idealna poslastica za praznične dane. Pripremiti ih nekoliko dana ranije.
Pripremila: Mirjana Šmit
Sastojci za puslice:
– 6 bjelanaca
– 400 g šećera
– 2 kašičice soka od limuna
– prstohvat soli
– 250 g tostiranih mljevenih lješnjaka
– 300 g mljevenih oraha
Sastojci za kremu:
– 6 žumanaca
– 1 jaje
– 80 šećera u prahu
– 150 g bijele čokolade
– 150 g maslaca
Puslice
Bjelanca sobne temperature izraditi mikserom, dodavati kašičicu po kašičicu šećera uz neprekidno mućenje. Na kraju dodati limunov sok i so. U čvrst snijeg kuhačom lagano umiješati mljevene lješnjake i orahe.
Na masni papir kašičicom vaditi kuglice ili ih oblikovati slastičarskom vrećicom. Puslice peći oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 150˚C. (Na dodir moraju biti čvrste, ali ostati svijetle.)
Krema
Žumanca, jaje i šećer umutiti mikserom, te kuhati na pari uz neprekidno miješanje. Krema je skuhana kad kuhača ostavlja trag na dnu posude. Skloniti s vatre, dodati usitnjenu čokoladu, te miješati dok se ne otopi. Ohladiti.
U hladnu kremu mikserom umiješati 150 izrađenog maslaca.
Po dvije puslice lijepiti hladnom kremom.
Savjet:
Padobrance pripremiti nekoliko dana prije posluživanja i čuvati u limenim kutijama.
Napomena
Količina sastojaka dovoljna je za pet pekača (5×30 puslica), pa sastojke možete smanjiti i raditi od tri bjelanjka. Ostale sastojke tada smanjiti za pola količine.