Torta od malina

Mjesec ljubavi uz jednu jarko crvenu i veselu tortu.

Pripremila: Anita Markić

Sastojci za podlogu:

– 100 grama zobenih pahuljica

– 80 grama orašastih plodova po izboru

– 130 grama datula

– 1/2 kašičice kokosovog ulja

– 1 kašičica vode

Sastojci za kremu:

– 150 grama indijskih oraha

– 2 kašičice kokos kreme

– 1 kašičica kokos ulja

– 1/2 pola pečene cvekle

– 30 grama malina

– 2 kašičice zaslađivača (agava sirup ili med)

Priprema:

Datule očistiti od košpica, te sve sastojke za podlogu blendati do kompaktne mase. Utisnuti u kalup promjera 20 do 22 cm. Indijske orahe potrebno je potopiti u vruću vodu bar jedan sat ili preko noći u hladnu vodu. Sastojke za kremu blendati i preliti preko podloge.

Ostaviti na hlađenje bar četiri sata.

Prijatno!