Avantura zvana – My Nutriality Skin

Što um zamisli, ruke stvaraju. Otprilike tim riječima svako od nas opisao bi kreativnu osobu, sposobnu da vlastite fantazije i ideje sprovede u djelo. Jednu takvu, posebnu ženu, našli smo daleko, preko sedam mora i sedam gora, u dalekoj Americi.

 Veliki projekat

Zidovi njenog američkog doma, kojeg dijeli sa suprugom i kćerkom, prava su umjetnička galerija.

Volim da je ljepota oko mene. Ne volim sive dane, pa sam oslikala zidove svoje kuće i unijela vedrinu u svaki ćošak, a oslikala sam i nekoliko poznatih američkih hotela – kaže za naš magazin Sanela Pupić – Kisić, Amerikanka bosanskog porijekla.

Takozvane odrasle akne problem su s kojim se suočila u 40-im i, uz sva dostignuća moderne medicine, prilično loše nosila. To ju je nagnalo da osnuje My Nutriality, koncept zdravog života u formi savjetovališta, kojeg sačinjava tim vrhunskih nutricionista i dijetologa.

\"\"

Članovi tima, koji su prvo njoj pomogli da na potpuno prirodan način riješi zdravstvene probleme, odgovarajućom ishranom i promjenom načina života, inspirirali su je da se otisne u još jedan veliki projekat – pokretanje vlastite, 100% prirodne linije preparativne kozmetike za žene.

Ne želim zvučati bahato, nisam takva osoba, ali jednostavno mi nije odgovaralo ništa od krema koje sam probala. Nisam žalila novac, kupovala sam najbolje, ali lice mi se sušilo, perutalo, u zrelim godinama dobila sam akne. U dogovoru s mojim timom i ekipom vrhunskih stručnjaka, krenuli smo u avanturu zvanu My Nutriality Skin Line – priča Sanela.

Nije sve išlo glatko, mnogo vremena je trebalo da se izbalansiraju sastojci koji će za rezultat imati savršen proizvod.

Nisam žurila, niti pritiskala ljude koji su na tom projektu radili. Rekla sam: OK, imate vremena koliko god trebate, samo mora biti savršeno, nećemo pristati na manje. I uspjeli su. Sljedeći korak bio je naći tvornicu koja će proizvoditi sva ta naša divna čuda – sa oduševljenjem priča.

\"\"

Amerika nije dolazila u obzir, a razlog je jednostavan. Amerikanci nemaju visoke standarde u kategorizaciji kozmetike. Oni se vode logikom ako vi to možete prodati, ko smo mi da vas zaustavljamo.

Nismo željeli da ostavimo ni minimalan prostor za sumnju da nešto nije onako kako na deklaraciji piše. I zato smo se odlučili za jednu kompaniju u Kanadi. Rečeno – učinjeno. Brzo s proizvodnih traka kanadske tvornice na police američkih trgovina stigla je paleta od više od 30 različitih proizvoda – od balzama za usne, preko restorativ seruma, tonera, mlijeka za čišćenje, pilinga, maski do Sanelinog omiljenog proizvoda – čistog ružinog ulja. 

Zaštitna lica

Prvo zaštitno lice brenda je 52 – godišnja nana četvero unučadi, Bosanka iz Jajca porijeklom, Crnogorka udajom, a Amerikanka mjestom boravka – Aldina Zjajo Adžemović, čiji je izgled očarao ljude na društvenim mrežama. Druga, ovoga puta mlada žena, koja je očarala Sanelu, osamnaestogodišnja je Zagrepčanka Mona Markin, prekrasna scenska plesačica meleskinja, za čiji je egzotični izgled zadužena sjajna mješavina gena.

S kanadske proizvodne trake, one iste sa koje je sišla linija My Nutriality Skin Line, uskoro silazi još jedna linija, ovaj put za muškarce, a uvoz za Evropu radit će kompanija iz BiH.