Baskijski cheesecake

Hajrudin Šišić, doktor dentalne medicine, počeo se baviti društvenim mrežama i food blogom prije četiri godine. Kao zaljubljenik fotografije društvena mreža Instagram bila je najzanimljivija za početak. Cilj fotografija hrane jeste motivirati druge ljude da kuhaju… Pronađite ga na Instagram profilu harrycoop.er

Sastojci

– 600g kremastog sira
– 4 jaja
– 50g brašna
– 200g šećera
– malo arome vanilije
– 350ml vrhnja za kreme

Priprema:

– Kratko umutiti sir i šećer, potom postepeno dodavati jaje po jaje – uz konstantno miješanje, nakon jaja dodajete vrhnje te na kraju u smjesu dodati aromu vanilije i brašno. Miješati sve dok ne dobijete glatku smjesu bez grudvica. Preliti smjesu za cheesecake u prethodno obložen kalup s papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 200 stepeni C 50-55 minuta. Nakon pečenja ohladiti sat vremena na sobnoj temperature, te sat vremena u frižideru.