Koji je bidermajer u trendu ovog proljeća?

Pod utjecajem raznih godišnjih doba, stilova i ličnih želja, trendovi vjenčanih buketa se stalno mijenjaju. Bez obzira da li želimo samo zelenilo ili puno cvijeća, buket je jedinstven element za svaku mladu. U svakom slučaju, dobro je zaviriti u trenutne cvjetne trendove, čak i ako ih ne želimo u potpunosti pratiti.

Nevjeste se često sve više okreću novim trendovima i izbjegavaju tradicionalne bukete od bijelih ruža i bijele bukete uopšte. One se odlučuju za nešto jedinstveno, kao što je kombinacija frezije i cvjjetova ljiljana, čak i kamilice, što je klasičan, ali ipak svjež i elegantan izbor. Ali, možemo se potpuno udaljiti od tradicionalne bjeline i odabrati cvijeće jačih boja i oblika koje ne biste očekivali da se pojave u buketu.

\"\" \"\"

U trendu su i buketi inspirisani boho i hipi stilom. Nevjeste se odlučuju za bukete sa velikim cvjjetovima, sa puno zelenila i lišća, pastelnih boja, ali i dalje veoma estetskog izgleda.

\"\" \"\"

Za mlade koje vole minimalizam također postoji rješenje. One mogu izabrati samo jedan cvijet sa ili bez zelenila, piše ženskiportal.hr

\"\" \"\"

Autentičnost i skromnost mogu se izraziti i kroz izbor lokalno dostupnog cvijeća i zelenila, te prilagođavanjem sezoni vjenčanja.