Parfemi za kosu kojima nećete moći odoljeti…

Ljubitelji mirisa a i poznati svjetski brendovi, itekako znaju da se jedan klasični parfem sve češće mijenja parfemom za različite namjene: posteljinu, tijelo, prostoriju… i naravno kosu. Zato, kreiraju nove verzije. Moć mirisa je nesaglediva, a osim što se zbog njega često privlačimo, zaljubljujemo i otkrivamo najskrivenije tajne, on itekako može da nas motiviše i pruži nam neku novu, poletnu energiju. 

Novi parfem – nova ja, zvuči kao mantra, ali ovog ljeta biće vam potreban novi miris, i to onaj za kosu! Osim što vlas dugo zadržava mirise, te će jedno prskanje biti dovoljno za cijeli dan mirisne poezije, ovi parfemi prilagođeni su potrebama kose – sadrže manje alkohola, više ulja, kao i njegujućih sastojaka koji će je istovremeno hraniti, hidrirati i zagladiti krajeve.

Sa beauty police do grada, plaže, kluba – neka vam ovih 5 parfema za kosu uvijek bude nadohvat ruke.

Silk Hair Perfume, Balmain

Kao što mu naziv kaže – sadrži proteine svile i eliksir argana koji stimulišu optimalno zadržavanje vlage u ćeliji kose, oporavljaju oštećenu, suhu i slabu kosu i štite je od ekstremnih uslova životne sredine. Miris je misteriozan, ženstven i seksi.

\"\"

Carnal Flower Hair Mist, Frederic Malle

Blaža verzija originalnog parfema donosi magnetizam koji je u procvatu. Tako početni utisak nevinosti i svježine cvijeća raspršuje se provokativna i senzualna tuberoza. I za čas – kosa postaje vaš zaštitni znak.

\"\"

Blanche Hair Perfume, Byredo

Blanche parfem za kosu je kombinacija poznatog Byredo mirisa i unikatne formule silikona i polimera koja stvara lagan i nevidljiv veo koji hrani kosu i daje joj sjaj, dok istovremeno na njoj ostavlja božanstven puderasto-cvijetni miris, piše elle.rs

\"\"

Chanel No 5 Hair Mist, Chanel

Suvišno je reći bilo šta osim – bezvremeni parfem ima i svoju hair verziju kombinacije ruže i bijelog cvijeća koje ćete osjećati svuda oko sebe – na jastučnici, posteljini, odjeći…

\"\"

For Her Hair Mist, Narciso Rogriguez  

Novi način nošenja vašeg omiljenog parfema jeste, miris za kosu sa mošusom u njegovom srcu. Ostavlja dugotrajni trag senzualnog mirisa, bez masnog efekta na vlasi.

\"\"