Donosimo vam ideje kako da nosite svilenu maramu ovog ljeta!

Uzmimo na primjer svilenu maramu. Sigurno ste navikli na to da se može nositi ili na glavi ili oko vrata. Da li mislite da je ovo sve? Niste u pravu. Znamo i druge zanimljive načine nošenja marame. Sada uz pomoć jedne marame možete odjednom da kreirate nekoliko stilskih izgleda.

Na torbi

Vjerovatno ne najfunkcionalniji način – ali definitivno vrlo efektan. Ovdje ima puno opcija – na primjer, možete samo vezati maramu oko drške ili čak možete lijepo umotati cijelu dršku maramom – po vašem izboru.

\"\"

Kao marama

Najlakši i najlogičniji način. Samo stavite svoju omiljenu maramu na glavu, vezanu ispod brade ili sa krajevima na potiljku. Obje opcije su podjednako moderne.

\"\"

Kao traka za kosu

Ovdje je sve krajnje jednostavno: zavežite rep svojom omiljenom maramom. Važna tačka: marama treba da bude tanka i dovoljno dugačka, poput trake, inače će frizura izgledati čudno. Inače, ako nosite pletenicu, onda možete pokušati i sa težom opcijom – upletite svileni šal između pramenova kose.

\"\"

Oko vrata

Vjerovatno ste zimi nosili maramu kao alternativu toplom pletenom šalu. Da li mislite da je dolazak toplog vremena razlog da svoj omiljeni dodatak stavite na stranu? Daleko od toga! Samo je vežite malo ležernije – zamijenit će lanac ili ogrlicu. Ili je jednostavno prebacite preko ramena.

\"\"

Umjesto topa

Vjerovatno najteži način – ali i najefikasniji. Na You Tube-u postoji bezbroj video snimaka koji pokazuju kako od marame možete napraviti moderan top. Izaberite onaj koji vam se najviše dopada i omiljena marama će zamijeniti vaše košulje tokom ljeta.

\"\"