Ako se još uvijek niste probali da pripremite domaći sladoled, krajnje je vrijeme da to promijenite
Možda vam se čini da je sve skupa previše komplikovano ili da su vam potrebni nekakvi posebni aparati, no to zaista ne mora biti slučaj. Sve što trebate je malo dobro volje i slobodnog vremena…
Sastojci
- 4 banane
- 250 g indijskih oraščića ili oraha
- 2 kašičice kokosovog ulja
- 3 kašičice organskog sirovog kakaa
- zasladiti po želji: yacon sirup, med, agava..
Priprema
- Dio pripreme radi se noć prije.
- Narežite banane, stavite ih u vrećicu pa u zamrzivač preko noći.
- Indijske oraščiće natopite u vodi i stavite ih u frižider preko noći.
- Sutradan u blender ubacite smrznute banane, ocijeđene indijske oraščiće, kokosovo ulje, kakao i zaslađenje po želji.
- Izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
- Premjestite u posudu, poklopite i zamrznite dok se ne stegne, oko 4 do 6 sati.
- Ako će vam stajati duže, prije posluživanja sladoled možete ostaviti 5 do 10 minuta na sobnoj temperaturi da malo opusti kako biste od njega napravili lijepe kugle.