Lazanje s tanko narezanim tikvicama…

Lazanje od tikvica s niskim udjelom ugljikohidrata, bez pšenice i glutena, a pune povrća idealan su ručak nakon kojeg vam ni najmanje neće nedostajati tjestenina! Kako bi izbjegli vodenkast okus, slijedi recept i vaše jelo ispast će savršeno!

Ovaj novi način pripreme sigurno će ti ostati u dobrom sjećanju, pa recept svakako spremi jer ćeš ga htjeti ponoviti.

Sastojci:

  • 450 g mljevenog mesa
  • 1 1/2 kašikice soli
  • 1 kašikice maslinovog ulja
  • 1/2 luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 700 g pasiranog paradajza
  • 2 kašike svježeg bosiljka
  • sol, papar
  • 600 g tikvica narezanih na tanke trake
  • 400 g ricotte
  • 25 g parmezana
  • 1 veliko jaje
  • 450 g mozzarelle

Priprema:

  1. U srednje velikoj tavi prodinstajte meso sve dok lagano ne postane smeđe, posolite i pobiberite. Ostavite sa strane
  2. U tavu dodajte maslinovo ulje i pirjajte češnjak i luk par minuta. Vratite meso u tavu, dodajte paradajz, bosiljak, sol i papar. Pokrijte i pustite da lagano krčka, najmanje 30 do 40 minuta.
  3. U međuvremenu, tikvice narežite na tanke kriške, lagano posolite i ostavite da odstoje oko 10 minuta. Tikvice imaju puno vode pa nakon deset minuta papirnatim ručnikom pokupite i osušite tikvice.
  4. Zagrijte grill tavu na srednje jakoj i grilajte tikvice dvije minute sa svake strane, dok malo ne porumene. Stavi na papirnate ručnike da upiju višak vlage.
  5. Zagrijte pećnicu na 190 stepeni.
  6. U srednje velikoj zdjeli dobro promiješajte ricottu, parmezan i jaje.
  7. Na dno lima za pečenje dodajte malo umaka, zatim sloj tikvica, zatim sloj s ricottom i jajem te na kraju dodajte sloj mozzarelle. Ponavljajte postupak sve dok imate dovoljno sastojaka, a zadnji sloj nek bude red tikvica prelivenih umakom od paradajza i mesa. Zatim prekrijte folijom i peci 30 minuta.
  8. Maknite foliju i pecite dodatno još 20 minuta. Po želji zatim dodaj sloj mozzarelle i pecite dodatnih 10 minuta.
  9. Pričekajte 10-ak minuta da se malo ohladi, a zatim posluži.

Izvor: https://gastro.24sata.hr