Slasni i sočni, po receptu (i dalje) popularnog Jamieja Olivera, ovi brownieji će vam ostati u pamćenju. Savršeno pečeni izvana, a mekani iznutra, punjeni nasjeckanim orašastim plodovima i suhim višnjama, zaista su nešto posebno!
Sastojci:
- 200 gr kvalitetne tamne čokolade (70%)
- 250 gr maslaca
- 75 gr suhih višanja ili drugog voća, po želji
- 50 gr nasjeckanih orašastih plodova, po želji
- 80 gr kakaa u prahu
- 65 gr brašna
- 1 kašikica praška za pecivo
- 360 g šećera
- 4 velika jaja
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stepeni. Četvrtasti kalup za pečenje obložite masnim papirom. Nasjeckajte čokoladu u veliku posudu, dodajte joj maslac i stavi na lonac s kipućom vodom dok se ne otopi, redovno miješajući.
Kada se otopi dodajte suhe višnje i nasjeckane orašaste plodove ako se odlučite na njihovo korištenje, piše gastro24sata.hr. Ubacite kakao u prahu i brašno u posebnu posudu, dodajte prašak za pecivo i šećer, a zatim pomiješajte. Suhe sastojke dodajte smjesi čokolade, višanja i orašastih plodova i dobro promiješajte. Ubacite jaja, a zatim ih umiješajte u smjesu čokolade.
Smjesu za brownieje ulijte u kalup za pečenje i pecite oko 25 minuta. Pričekajte da se ohlade, a zatim premjestite sve na radnu površinu i narežite na kocke. Poslužite samo, s dodatkom naribane čokolade ili kakaa ili sa svježim voćem i kuglicom sladoleda!