Morski štih na kuhinjskom stolu: Punjene lignje!

Uživajte uz delicije koje osvajaju na prvu…

SASTOJCI

Lignje                                                                         1kg

Korjenasto povrće                                                       80gr

Luk                                                                              50gr

Bijelo vino                                                                   1,5dcl

Mrkva                                                                           50gr

Sir parmezan                                                                 50gr

Jaje                                                                                2kom

Peršun                                                                           30 gr

Maslinovo ulje                                                              0,10

So

Biber

NAČIN PRIPREME:

Lignje – dobro operite, očistite i skuhajte, pipke sitno isijecite. Na ulju pržite korjenasto povrće, luk i pipke. Posolite, pobiberite, prelijte vinom, te kuhajte. Kada se smjesa ohladi, dodajte mrkvu, sir, jaje, peršun i miješajte. S tako pripremljenim nadjevom punite lignje, te ih pričvrstite čačkalicama. Svaku lignju probosti čačkalicom radi soka. Pečemo u pećici. Kada su lignje gotove, isijecite ih na kolutove i servirajte.