Čokoladni napitak s đumbirom!

Ova vruća čokolada ne samo da je fina već i ljekovita. Đumbir zagrijava, detoksira i pomaže kod prehlade i gripe.

Sadrži specijalni sastojak kuzu – ljekoviti šećer od japanskog korijena koji se koristi kao zgušnjivač u kuhanju, a u medicinske svrhe kao lijek za prehladu, temperaturu, alergije, probavne probleme i mamurluk. Ako nemate kuzua, nemoj odustati od ovog recepta to je samo jedan sastojak manje.

Sastojci:

3 dcl zobenog ili drugog biljnog mlijeka

1 kašika kakao praha

1 kašika javorovog sirupa

1 kašika soka đumbira

1 kašikica kuzua

Priprema:

Zagrijte mlijeko, kakao, javorov sirup i sok đumbira. Kuzu otopite u malo hladne vode i umiješajte u vruću čokoladu.

Kuhajte još minutu, dvije na laganoj vatri da se počne zgušnjavati.

Servirajte s amarant kokicama ili s nečim po želji, piše 24sata.hr