Ukusna i zdrava
Sastojci:
– 1/2 kg pilećeg mesa (filea)
– 1 glavica zelene salate
– 3 kriške starog hljeba
– paprika (crvena)
– paprika (žuta)
– paprika (zelena)
– 1 kutija/limenka kukuruza šećerca
– 1 kutija/limenka graška
– 0,2 dcl vrhnje za kuhanje
– So, biber, Vegeta
– senf
Priprema:
Pileće meso isjeći na kockice, pa ispržiti na roštilj tavi. Potom pripremite umak – dodajte vrhnje za kuhanje, so, Vegetu, biber i senf. Pustiti da se malo reducira i zgusne umak za salatu.
Salatu oprati i isjeći listove na sitnije trakice ili na rezance. Hljeb isjeći na kockice, pa ispeći u rerni. Grašak i kukuruz procijediti. U zdjelu za serviranje prvo staviti određenu količinu salate, zatim piletine, pa onda kukuruz, grašak, paprike isječene na sitne kockice i prepečeni hljeb, pa opet salate. Preko salate prelijte zgusnuti umak.