Jelene Kaluđerović: Kada se dijeli, znanje se umnožava…

„Do pozicije PR menadžera dovelo me svakodnevno sticanje znanja o hotelijerstvu i pratećim uslugama, izuzetna posvećenost poslu, marljivi rad, zalaganje, odgovornost, timski rad, dobar odnos s kolegama…“

Pozicija PR menadžerice HG Budvanske rivijere za Jelenu Kaluđerić bio je najveći poslovni izazov.

Piše: Indira Delić

Vlastiti blog

– Ljubav prema pisanju bloga rodila se iz velike zaljubljenosti u internet i digitalne komunikacije – s jedne strane, i iz decenijskog PR iskustva – s druge strane. Kada radite u kompaniji, pisanje morate prilagoditi korporativnoj strategiji i onda vam je kreativnost ponekad ograničena. Nakon toliko godina rada u struci, u meni je sazrela potreba da se lično izrazim, iznesem svoje stavove, životna i profesionalna iskustva, slobodno i bez ograničenja. I to na mojoj omiljenoj teritoriji – webu. Zato sam odlučila da napravim svoj lični web sajt – www.jelenakaludjerovic.com koji će čitaocima pružiti priliku da se upoznaju s destinacijama koje sam posjetila kroz rubriku travel.

\"\"

Najbolji radnik

Iako je na samom početku karijere bježala od hotelijerstva znajući da se radi o veoma dinamičnoj i intenzivnoj djelatnosti, prije pet godina ukazala joj se prilika da postane dio najveće hotelske grupacije u Crnoj Gori, u čijem sastavu posluje pet hotela ukupnog kapaciteta 1656 smještajnih jedinica.

Iako sam u kompaniju došla s decenijom iskustva u obavljanju poslova iz oblasti marketinga i komunikacija, preda mnom je bio potpuno novi početak. Do pozicije PR menadžera dovelo me svakodnevno sticanje znanja o hotelijerstvu i pratećim uslugama, izuzetna posvećenost poslu, marljivi rad, zalaganje, odgovornost, timski rad, dobar odnos s kolegama kao i istrajnost da naučim sve što se naučiti može kako bih kompaniju predstavljala na najbolji mogući način, kakav hotelska grupacija ovakvog renomea zaslužuje. Upravo takva kompanija cijeni sav trud i rezultate koje postižete, pa vas dodatno stimulira i nagrađuje. S ponosom ističem da sam jedne godine proglašena za najboljeg radnika uprave Društva.

I danas, nakon petogodišnjeg iskustva u Hotelskoj grupi Budvanska rivijera, ne prestajem se truditi i usavršavati u svakom pogledu, hrabro se suočavam sa izazovima, te dajem maksimalni doprinos u svakodnevnom poslovanju i dugoročnom ostvarivanju ciljeva  kompanije.

Ljubav i strast prema poslu

Uspjeh na svakom polju, kaže naša sagovornica, traži najprije iskrenu želju, volju i ambiciju za postizanjem dobrih rezultata, a onda i marljivi rad, trud, posvećenost, zalaganje.

Dugoročnog uspjeha nema bez neprestanog učenja i usavršavanja, upornosti i istrajnosti. Put do uspjeha nije lak, sastavljen je od brojnih izazova, uspona i padova, rezultati se ne ostvaruju preko noći. Svoj uspjeh gradila sam godinama, uglavnom tako što sam uvijek davala više od onoga što se od mene očekuje. Uvijek su moja djelovanja bila iznad prosječnih, jer smatram da samo onda kada iskočimo iz standardnih okvira, stvaramo vrijednost koja pomjera svijet naprijed.

Ljubav i strast prema poslu koji radite, Jelena kaže da su gorivo koje vas uvijek gura naprijed i koje će vas uz dosta rada, posvećenosti, neprestanog učenja i usavršavanja, dovesti do odličnih poslovnih rezultata, ali i ličnog razvoja i napretka.

\"\"

Kada radite posao u oblasti marketinga i komunikacija, osim svega navedenog, važno je da budete radoznali, vedrog duha, da idete u korak s vremenom i aktuelnim  trendovima koji se u ovoj branši velikom brzinom mijenjaju. Zato je uspješan PR i marketing menadžer fleksibilan, kreativan, prilagođava se promjenama, pažljiv je slušalac – ko pažljivo osluškuje javnost, znat će šta, kako i kada da kaže. Transparentna komunikacija pokazala se kao ključan faktor uspjeha, naročito u doba globalne krize.

Ovog ljeta u susjednoj Crnoj Gori i Budvi, možemo očekivati, po svemu sudeći, bolju popunjenost kapaciteta i više gostiju nego prethodne godine. Svakako će ovo biti godina blagog oporavka od krize koja je zadesila cijeli svijet, a kojom su najviše bili pogođeni upravo turizam i hotelijerstvo.

Kada su u pitanju hoteli najveće crnogorske hotelske grupacije HG Budvanska rivijera, ovog ljeta gostima će na raspolaganju biti veoma primamljive ponude Turističkog naselja Slovenska plaža, Hotela Aleksandar i Hotela Palas. Svi hoteli nalaze se na veoma atraktivnim lokacijama uz samu obalu mora i pružaju zaokružen primorski ugođaj sa svim sadržajima neophodnim za savršen ljetni odmor. Više o ponudama za ovo ljeto svi zainteresirani mogu pronaći na: www.hgbudvanskarivijera.com  Značajno je, pogotovo u doba pandemije, naglasiti da je Hotelska grupa Budvanska rivijera dobitnik međunarodne oznake za sigurna putovanja Safe travels za sve hotele kojima upravlja.

\"\"

Neostvarena želja

Slobodno vrijeme provodi u prirodi – okružena dragim ljudima.

–  U prirodi se potpuno regeneriram, dovodim u balans um i tijelo. Zato se trudim da slobodne trenutke što više provodim u prirodi kada god se za to ukaže prilika. Jednako uživam i u primorskom i u planinskom odmoru. Važno je samo da mi je uvijek toplo i prijatno, pa recimo da planinu više volim u nekim proljetnim i jesenjim mjesecima – kaže ona, te dodaje da je u narednom periodu očekuju brojni planovi, kako poslovno, a tako i privatno.

Kada je profesionalna karijera u pitanju, moji planovi su da uvijek budem u korak s vremenom, da i dalje konstantno usvajam nova znanja i vještine, pratim aktuelne trendove u svijetu komunikacija, marketinga, turizma, ali i da svoje znanje i iskustvo nesebično dijelim sa svojim timom i mlađim generacijama. Kada se dijeli, znanje se umnožava, a istinsko i kvalitetno znanje u osnovi je svakog uspjeha. Davanjem znanja drugima, vi ga produbljujete još više. U privatnom životu postoji jedna neostvarena želja, a tiče se ispunjenosti na emotivnom planu i ostvarenja u ulozi majke. Voljela bih zaista da se ostvarim na ovom polju, mislim da bi to u potpunosti zaokružilo sve moje dosadašnje uspjehe, a ujedno otvorilo vrata novog životnog poglavlja koje sa sobom nosi dosta lijepih i radosnih trenutaka.