Ukusne bruschette su idealne kao međuobrok ili predjelo!
Sastojci:
– baguette narezati na kriške
– 2 čehna bijelog luka
– 1 dl maslinovog ulja
– 150 g pileće šunke
– 3 jaja
– 50 g sira parmezana
– 3 paradajza
– 150 g feta sira
– nekoliko listića svježeg bosiljka
Priprema:
Svaku krišku hljeba premazati komadićima bijelog luka, te pokapati s malo maslinovog ulja. Potom, kriške hljeba stavite u pećnicu, te zapecite na gril funkciji, kako bi bruschette postale zapečene i hrskave. Dok se hljeb peče, pripremite nadjev: paradajz i feta sir izrezati na male kockice. Pripremite kajganu, te dodajte parmezan. Na pečeni hljeb slagati pečena jaja, pileću šunku, te na kraju paradajz i feta sir. Na kraju, sve posuti sjeckanim svježim bosiljkom.