Bruschette – ukusni zalogajčići

Ukusne bruschette su idealne kao međuobrok ili predjelo!

 Sastojci:

– baguette narezati na kriške

– 2 čehna bijelog luka

– 1 dl maslinovog ulja

– 150 g pileće šunke

– 3 jaja

– 50 g sira parmezana

– 3 paradajza

– 150 g feta sira

– nekoliko listića svježeg bosiljka

 Priprema:

Svaku krišku hljeba premazati komadićima bijelog luka, te pokapati s malo maslinovog ulja. Potom, kriške hljeba stavite u pećnicu, te zapecite na gril funkciji, kako bi bruschette postale zapečene i hrskave. Dok se hljeb peče, pripremite nadjev: paradajz i feta sir izrezati na male kockice. Pripremite kajganu, te dodajte parmezan. Na pečeni hljeb slagati pečena jaja, pileću šunku, te na kraju paradajz i feta sir. Na kraju, sve posuti sjeckanim svježim bosiljkom.