Jednostavni i mirisni
SASTOJCI:
– 200 g glatkog brašna
– 2 kašičice praška za pecivo
– prstohvat soli
– 2 jaja
– 3 kašike šećera
– 260 ml mlijeka
– 60 g otopljenog maslaca (možete zamijeniti s 50 ml ulja)
– 1 kašičica arome vanilije – po želji
PRIPREMA: U manjem loncu na srednje jakoj vatri rastopite maslac. Ostavite ga po strani da se malo prohladi. Ako ćete koristiti ulje ovaj korak preskočite. Za to vrijeme u posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo i sol. U drugoj posudi izmiješajte jaja i šećer. Dovoljno samo da se povežu. Dodajte aromu vanilije po želji. Smjesi jaja i šećera dodajte rastopljeni i prohlađeni maslac. Dodajte polovinu količine mlijeka i brašno koje ste pomiješali s praškom za pecivo i soli. Sve dobro izmiješajte. Dodajte preostalo mlijeko i ponovo sve izmiješajte. Zagrijte aparat za vafle. Namastite ga uljem u spreju (možete i preskočiti ovaj korak). U aparat izlijte smjesu. Vafle pecite dok tijesto ne porumeni, oko dvije minute vafle poslužite tople.