Sanela Dujković: Gledatelji mi vjeruju

 Omiljena voditeljica televizije N1 za naš magazin govori o karijeri, životnim izazovima, svakodnevici i onom što njen život čini ljepšim – svojoj djeci…

Piše: Zana Kološ – Mulabdić

–  Bilo je hrabro napraviti zaokret u životu i prigrliti najintenzivniji i najdinamičniji posao kojeg prethodno nisam radila više od decenije. U početku nije bilo lako. Umarala me nova tehnologija, programi koje sam morala savladati, ali sad sam već gotovo tri godine na N1. Živim intenzivan i dinamičan posao kao da ga nikada nisam ni prestajala raditi. Sloboda koju N1 pruža je nemjerljiva s benefitima rada u manje dinamičnom i zahtjevnom radnom okruženju. U emisijama sam slobodna, iskrena i svoja – kaže nam na početku razgovora Sanela Dujković, popularno televizijsko lice, koja je u svim oblastima kojim se bavila bila izuzetno uspješna.

\"\"

Najprije kao manekenka, pa televizijska voditeljica, da bi nekoliko godina radila na mjestu portparola Granične policije Bosne i Hercegovine. Odlučila se vratiti prvoj ljubavi i profesiji u vremenima koja su izuzetno izazovna za pripadnike sedme sile. Naglašava kako joj je posebno zadovoljstvo što joj ljudi, tokom susreta na ulici, komplimentiraju u vezi sa iskrenošću i prirodnošću…

Jake žene

 – Ljudi mi vjeruju, a ja se trudim uvijek biti spremna za teme i goste. Drago mi je što imam njihovo povjerenje.

Vrijeme van studija  provodi sa  djecom i porodicom.

– Najsretnija sam s njima. Osjećam se privilegiranom da nisam dosadna mama i da moji tinejdžeri Mak (14) i Ena (11) i danas vole satima razgovarati sa mnom o svemu. U zadnje vrijeme se radujem i odlasku na koncerte i partyje. Svake godine krajem augusta sa prijateljicom Alenom Kulenović idem u Mostar Red Bull Cliff Diving. August u mom Sarajevu je čaroban. Grad živi punim plućima, pa i mi stanovnici s njim. Moji najbolji prijatelji su moje kolege iz prve redakcije. To su prijateljstva koja traju duže od dvije decenije. Uvijek se radujem i rijetkim novim ljudima koji obogate moj život.

Naglašava kako nije savršeno organizirana, ali je u stalnoj težnji da to postane…

– Posao koji radim zahtijeva fokus, posvećenost, permanentnu informiranost i komunikaciju s ljudima. Porodični život s djecom podrazumijeva da je žene uvijek imaju mnogo obaveza. Kao većina mojih vršnjakinja ponekad se osjetim umorno. Mislim da je tu važno znati kako smanjiti pritisak očekivanja drugih, a i same sebe. I to učim, da delegiram neke obaveze i tražim podršku, jer sam predugo bila najsigurnija u ono što uradim sama. To su zamke svih žena kojima se čitav život poručuje da su jake.

Ljubav i podrška

Zbog problema sa kičmom dva puta sedmično ide na pilates u Reform studio, vlasnice Arijane Baždarević

– Kada se osjetim spremnom intenzivirat ću vježbe. Postepeno radim i na kvalitetnijoj ishrani, a do kraja godine želim u potpunosti vratiti kilažu koju sam imala prije pandemije. Kada je riječ o kozmetici  koristim Biologique Recherche – tonik i mlijeko godinama i prezadovoljna sam učinkom. Izbirljiva sam kad je riječ o parfemima. Preferiram fresh note, a moj trenutni izbor je Ocean di Gioa – Giorgio Armani. U ormaru imam komade s potpisima bh. dizajnerica Belme Tvico-Stambol i Amne Kunovac- Zekić. Drago mi je da su ove godine na crvenom tepihu SFF-a dominirale dame u kreacijama bh. dizajnera. Odabirom naših kreatora podržavamo modnu scenu koja nam je potrebna i koju zaslužujemo.

Kaže da, kad podvuče crtu svog života, najponosnija je na svoju djecu u koju je uloženo mnogo ljubavi sa svih strana…

– Oni su, a i ja kao majka, uvijek imali podršku bližeg okruženja. Planiram održati sve što je dobro u mom životu. Radujem se i budućim putovanjima, a prvo će biti najvjerovatnije Lago di Garda, jer djeca i ja bismo mogli svake godine ponovo u Gardaland.