Popis make up-a kojeg se trebate riješiti još u ovoj godini

Mnoge ste odluke sigurno već donijeli za nadolazeću 2018. godinu i sigurno imate cijelu listu želja i onoga što biste još željeli učiniti ili promijeniti u godini koja je na vratima. Sjajno je riješiti se neželjenih ili starih stvari i ostaviti ih u ovoj godini koja je na izmaku. Isto biste trebali učiniti i s make up-om…

Ako ste pravi make up hrčak i ako imate hrpe šminke i različitih proizvoda u svojoj kupaonici, vrijeme je da svoje ladice i ormariće dovedete u red. A red je moguć samo ako spoznate i u svoj dom ugostite gospođu \”Organizaciju\”. Riješite se make up-a koji vam ne treba, ali i onoga koji je zaista loš i nema potrebe da vam zauzima prostor u kozmetičkoj torbici. I nemojte očajavati, na ovaj potez gledajte s vedrije strane, napravit ćete mjesta u svom prostoru i osloboditi ga za nove proizvode kojih će u sljedećoj godini biti mnogo. Evo i nekoliko savjeta po kojim biste kriterijima trebali odlučiti za koju šminku više nema mjesta u vašem domu.

Slomljeni make up

Iako na prvu možda ovo treba dodatno objasniti, ako je šminka slomljena, riješite je se. U protivnom, samo će vam stvarati nered u torbi za šminku.

Ruž stariji od godinu i po

Rok trajnosti ruža je između 12 i 18 mjeseci. Proizvodi za usne sadrže uljne sastojke koji se mogu pokvariti tokom vremena pa čak i otpustiti neugodan miris. Nanošenjem takvog ruža na usne može se dogoditi da vaš omiljeni ruž za usne postane plodno tlo za bakterije.

Osušena maskara

Svaki put kada izvadite štapić i vratite je u tubicu, potencijalno možete unijeti bakterije koje ćete potom nanijeti na svoje oko. Ako primijetite da morate nekoliko puta četkicu \”pumpati\” i skupljati po unutrašnjosti zadnje trzaje maskare, znači da je ona suha i da više nije za upotrebu.

Razdvojene teksture

Ako se proizvod vidljivo odvojio, pokušajte ga protresti kako biste ga pomiješali. Ako to ne funkcionira, suzdržite se od korištenja proizvoda jer bi takav mogao znatno drugačije utjecati na kožu ili promijeniti kvalitetu pokrivenosti.

Prazne palete

Zadržati paletu jer volite ambalažu može u neku ruku biti O.K., ali ako imate velike spremnike i odlagališta šminke, vrijeme je da bacite u koš za smeće tu i svaku sljedeću takozvanu, najdražu paletu.

Proizvodi za njegu kože koji su ostali u vašem automobilu

Nije neuobičajeno ostaviti torbu za šminkanje u automobilu. U većini slučajeva, šminka može izdržati jedan jako vrući ljetni dan, ali proizvodi za njegu kože mogu biti osjetljivi na toplinu. Povišene temperature mogu deaktivirati aktivne sastojke, konzervanse i učiniti neugodinim mirise losiona i kreme za sunčanje.

Tekući make up

Držite tekuće proizvode poput pudera i highlightera dalje od vlažnih prostora, ali i što dalje od izvora topline (radijatora, grijalica) jer visoka temperatura potiče razvoj bakterija. Obratite pažnju na promjenu boje ili teksturu proizvoda. Ako se razdvaja, pokušajte ga zamijeniti drugim proizvodom.

(fashion.hr)