Mirsada Hodović: Kako je Mercedes dospio na listu mojih želja

Suvlasnica je i direktorica kompanije Master-H d.o.o. Firma je među vodećim distributerima opreme i sirovina za pekarstvo, slastičarstvo i ugostiteljstvo. Osnovana je 2006. godine s ciljem da pruži kompletan paket usluga, kako za one koji su već utemeljili svoje poslovanje, a tako i za one koji tek žele svoje ideje da pretvoriti u business. Mirsada je i dobitnica testne vožnje novog Mercedesa, a kako je upravljati modelom GLC 250D 4 Matic, nakon sedam dana testiranja, otkrila je za naš magazin

Piše: Indira Delić

Foto: Muamer Kolar

U oktobru je u organizaciji agencije Altermedia, te Ladies In magazina, kao glavnog medijskog pokrovitelja, održan prvi Ladies In event, “She’s Mercedes”. Ova renomirana autokuća promovirala je nove automobile, a izabrana je i Mercedesova ambasadorica, Mirsada Hodović. Ova poslovna dama sedam dana testirala je novi model GLC 250D 4 Matic, za kojeg kaže da je nadmašio njena očekivanja.

 Automobilska oprema

Mirsada je suvlasnica i direktorica kompanije Master-H d.o.o. Firma je među vodećim distributerima opreme i sirovina za pekarstvo, slastičarstvo i ugostiteljstvo. Osnovana je 2006. godine s ciljem da pruži kompletan paket usluga, kako za one koji su već utemeljili svoje poslovanje, a tako i za one koji tek žele svoje ideje da pretvoriti u business.

\"\"

Zastupnici su svjetskih etabliranih firmi iz ove oblasti, te teže ka plasiranju najkvalitetnijih proizvoda, a sve kako bi njihovi kupci imali kontinuirano kvalitetan proizvod.

Ova poslovna dama imala je sreću postati, upravo, Mercedesova ambasadorica, koja je sedam dana vozila novi model ove autokompanije.

Model koji sam vozila je GLC 250D 4 Matic. Nadmašio je moja očekivanja. Mercedes nije bio na mojoj listi želja, kada su automobili u pitanju, nakon ove vožnje potpuno sam razuvjerena – kazala je Mirsada i dodala:

Automobil ima savršen enterijer, dovoljno prostora i sjedišta, koja veoma lako možete prilagoditi konstituciji. To je najudobniji automobil, koji sam do sada vozila. S obzirom na automatski mjenjač i sve performanse koje ima, u potpunosti  mi odgovara kao model. Jako brzo postignete željenu brzinu. U početku morate obratiti pažnju, jer i ne osjetite koliko brzo vozite.

Tokom vožnje ovog automobila posebno ju je dojmio paket opreme koju ima.

– Fascinirana sam automobilskom opremom. Svaki dan sam ponešto isprobala, ali ostalo je još puno toga što nisam uspjela – ističe ona.

Na pitanje misli li da je ovo idealan automobil za poslovnu damu, naša sagovornica kaže:

Uvijek je postojala razlika između željenih automobila kod žena i muškaraca. Danas, poslovne žene prelaze jako puno kilometara i trebaju im sigurni, udobni, ali i brzi automobili. Mercedes je, trajno, na listi najboljih automobila, zavisi samo šta ko od auta očekuje. Za poslovnu ženu bitno je da se osjeća sigurno u vožnji i da ne razmišlja o tehničkim stvarima. Ovaj automobil je toliko udoban i siguran, te je svakako pravi automobil za poslovnu ženu. 

Poštivanje pravila

Za pripadnice nježnijeg spola postoji predrasuda da su loše pri parkiranju, a novi Mercedes ima mogućnost odrediti ima li dovoljno mjesta za parkiranje. Pitali smo, Mirsadu, je li zbog toga ovaj automobil pun pogodak za dame?

Lično nemam problema prilikom parkiranja. Ne podržavam generaliziranje da nježniji spol sporo vozi, loše parkira. Novi Mercedes će svakako oduševiti i muškarce, kao i žene, jer mogućnost da vidite koliko prostora imate za parkiranje je fenomenalna. Ta novina koju Mercedes ima svakako je veliki plus. Danas je u gradu sve manje prostora za parkiranje, tako da je kamera pravi pogodak.

Na pitanje kakva je vozačica, naša sagovornica kaže:

Mislim da je ocjenjivanje vozača veoma kompleksno pitanje. Usko je povezano s osobinama ličnosti. Nisam neki primjer “lude” vozačice. Sklona sam da poštujem pravila i onda kada procijenim da bih mogla izbjeći kaznu. Volim da u svakom momentu imam kontrolu nad autom, ali i da iskoristim mogućnosti koje automobil ima. Ako su dobri uslovi za vožnju vozim brže. Mislim da sam jako loš suvozač. Moj suprug voli ekstremno brzu vožnju, jednostavno je takav, a ja ne mogu da ne prokomentiram sva ta “ludovanja” po cesti. Za ovaj automobil rekao je  da je pravi izbor za mene (smijeh). Pa vidjet ću je l’ to nešto uskoro znači.