Delicije isprepletene daškom dugogodišnjeg utjecaja raznih kultura
Sastojci:
– litar vode
– mrkva
– 100 grama bamije
– 300 grama telećeg mesa
– 300 grama pilećeg mesa
– lovorov list
– maslac
– 1 kašika brašna
– malo vode i mlijeka
– so, biber
– 50 ml pavlake
– 1 jaje
– muškatni oraščić
– peršun
– limunov sok
Priprema:
U litar vode dodati mrkvu, bamiju, teleće i pileće meso isječeno na kockice, te lovorov list. Kuhati dva do tri sata. U drugoj posudi pripremite svijetlu podlogu za sos od maslaca, jedne kašike brašna s malo vode i mlijeka uz začine.
Sve sjediniti u šerpu/lonac s povrćem i miješati, dok se ne zgusne. Dok miješate dodajte i pavlaku, koju ste prethodno umutili, te jaje. Na kraju dodajte muškatni oraščić.
Uživajte!