Ovaj osvježavajući ljetni desert mogao bi oduševiti ljubitelje cheesecakea. Torta od jogurta s malinama sočna je i ukusna te veoma jednostavna za pripremu
SASTOJCI ZA TORTU
– 3 čvrsta jogurta (cca 6 dcl)
– 120 g šećera u prahu
– 1 vanilin šećer
– 6 listića želatina
– 2 vrhnja za šlag (cca 4 dcl)
– 2 mjerice malina (između 400 i 500 grama)
PRIPREMA TORTE
1. Izmiksajte jogurt i šećer.
2. Prema uputama pripremite želatin i dodajte ga jogurtu.
3. Mikserom izmiješajte šlag, dodajte ga kremi i sve dobro izmiješajte.
4. U željeni kalup stavite maline, prelijte ih kremom i stavite u frižider na hlađenje
SAVJET:
Maline možete složiti na klasičnu podlogu za cheesecake prije nego ih pospete kremom. Za podlogu će vam trebati:
– 125g rastopljenog maslaca
– 250g keksa
– 2 kašičice smeđeg šećera
Keks sameljite i pomiješajte sa šećerom i cimetom te dodajte otopljeni maslac. Smjesu utisnite u kalup promjera 26 centimetara i pecite od 3 do 5 min na 180 Celzijevih stupnjeva. (Zadovoljna.hr)