Crumbl Cookies: priča o uspjehu i recept za domaće kolačiće

Crumbl Cookies je brend koji je osvojio srca ljubitelja kolačića širom Sjedinjenih Američkih Država.

 

Osnovan 2017. godine u Logan-u, Utah, od strane dvojice rođaka, Jason McGowan-a i Sawyer Hemsley-a, Crumbl je brzo postao sinonim za svježe, mekane i kreativno dekorisane kolačiće. Njihova vizija je bila jednostavna: ponuditi najbolje kolačiće koje ste ikada probali, koristeći samo najkvalitetnije sastojke.

 

Ono što ih čini unikatnim i prepoznatljivim je zasigurno rotirajući meni, koji se mjenja svake sedmice. To omogućava kupcima da svaki put probaju nešto drugačije i novo. Pored toga, Crumbl je postao poznat po svojim ogromnim kolačićima koji su savršeni za djeljenje, kao i po jedinstvenom konceptu „open-kitchen“, gdje kupci mogu gledati kako se njihovi kolačići prave.

Recept za Domaće Crumbl Cookies

Ako želite da uživate u Crumbl iskustvu kod kuće, evo recepta za domaće kolačiće inspirisane njihovim klasičnim čokoladnim čip kolačićima.

Sastojci:

  • Za kolačiće:
    • 1 šolja neslanog maslaca, omekšanog
    • 3/4 šolje bijelog šećera
    • 1 šolja smeđeg šećera
    • 2 velika jaja
    • 1 kašičica ekstrakta vanile
    • 3 šolje brašna
    • 1 kašičica sode bikarbone
    • 1/2 kašičice praška za pecivo
    • 1/2 kašičice soli
    • 2 šolje čokoladnih čipsova

Uputstvo:

  1. Priprema:
    • Zagrijte rernu na 180°C (350°F). Postavite papir za pečenje na dva velika pleha.
  2. Mješanje:
    • U velikoj posudi, pomoću miksera, umutite maslac, bijeli šećer i smeđi šećer dok smjesa ne postane lagana i kremasta.
    • Dodajte jaja jedno po jedno, dobro muteći nakon svakog dodavanja.
    • Dodajte ekstrakt vanile i sve zajedno još jednom dobro umutite.
  3. Dodavanje suhih sastojaka:
    • U drugoj posudi pomješajte brašno, sodu bikarbonu, prašak za pecivo i so.
    • Postepeno dodajte suhe sastojke u smjesu sa maslacom, muteći na niskoj brzini dok se sve dobro ne sjedini.
    • Na kraju, ručno umiješajte čokoladne čipsove.
  4. Formiranje kolačića:
    • Koristeći kašiku za sladoled ili veliku kašiku, oblikujte loptice od tijesta i postavite ih na pripremljene plehove. Ostavite dovoljno prostora između svakog kolačića jer će narasti tokom pečenja.
  5. Pečenje:
    • Pecite kolačiće u prethodno zagrijanoj rerni 10-12 minuta, ili dok ivice ne postanu zlatno smeđe. Sredina kolačića može izgledati malo nedopečeno, ali će se stegnuti dok se hlade.
  6. Hlađenje:
    • Izvadite kolačiće iz rerne i ostavite ih da se hlade na plehu 5 minuta, zatim ih prebacite na rešetku za hlađenje da se potpuno ohlade.

Više možete pročitati na linku.