Doručak kod Tiffanyja, ručak kod Guccija i večera kod Vuittona

Gastro scena posljednjih je godina obogaćena za nekoliko high-profile i high-fashion restorana. Luksuzne kuće počele su otvarati svoje prve gastro lokale širom planete s nastojanjem da spoje ljubav prema visokoj modi i ljubav prema dobroj hrani.

Sigurno ste čuli da je među prvim velikanima s modne scene Louis Vuitton otvorio restoran, a zatim nakon njega krenuli su u istu pustolovinu Gucci, Burberry i Tiffany.

Pa krenimo redom, Gucci je predstavio Gucci Osteria pop-up restoran u Singapuru, a svoju trajnu lokaciju pronašao je u Firenci. Dugogodišnji prijatelji Marco Bizzarri (CEO Guccija) i Massimo Bottura (jedan od najcijenjenijih chefova na svijetu) odlučili su se na zajednički poduhvat i, zahvaljujući glavnoj chefici i gastro zvijezdi Karime Lopez, već u prvoj godini zaradili Michelinovu zvjezdicu.

\"\"

Sve do 2017. godine kod Tiffanyja je doručkovala samo Holly Golightly. Te je godine u New Yorku otvoren prvi Blue Box Cafe, i to u sklopu Tiffanyjeve prodavaonice na Petoj aveniji. Slijedili su lokali u Hong Kongu i Shangaiu te zasad jedini evropski, onaj u Londonu, elle.hr

\"\" \"\"

U britanskoj je prijestolnici otvoren i cafe unutar prodavaonice jednog od najvećih britanskih  brendova, Burberryja.

\"\" \"\"

Nazvan po osnivaču kuće, Thomasu Burberryju, Thomas’ Cafe poslužuje, među ostalim, i britanske specijalitete, a impresivan enterijer je sam do sebi dovoljan razlog da ovaj lokal posjetite čim prije!