Ljetni meni ispunite laganim slanim, ali i slatkim delicijama – jer ćete se lakše nositi s visokim temperaturama
Sastojci:
Tijesto:
– 250 g brašna
– 125 g maslaca
– 100 g šećera
– žumance
Nadjev:
– 250 g svježeg sira
– 100 g šećera
– prašak za puding od vanilije
– naribana korica limuna
– 4 jaja,
– 2 i 1/2 dl slatkog vrhnja
– 500 g jagoda
– preljev za tortu (crveni)
Priprema:
Napravite brzo tijesto od brašna, maslaca, šećera i žumanca. Zamotajte ga u prozirnu foliju i ostavite na dva sata u frižideru. Kada se tijesto ohladi razvaljajte ga na pobrašnjenoj radnoj površini, te njime obložite dno i rubove okruglog kalupa. Viljuškom izbockajte tijesto i pecite ga desetak minuta u šporetu zagrijanom na 200°C.
Sjedinite sir sa šećerom, pudingom, limunovom korom i jajima – sve dobro izmiksajte. Vrhnje izmiješajte i dodajte smjesi. Nadjenite tijesto pripremljenom smjesom i pecite oko 45 minuta. Ostavite ga neka se malo ohladi. Jagode poredajte na kolač.