Boje jeseni pretvorite u vrhunske specijalitete
Priredila: Mirjana Šmit (vlasnica je bloga i Instagram profila Od slatkoga slađe)
Sastojci potrebni za juhu s cimetom:
– 1 kašičica ulja
– 1 glavica luka
– 2 mrkve
– 1 muškatna tikva
– 1 butternut tikva
– 100 g crvene leće
– oko 1 l povrtnog temeljca
– 2 režnja bijelog luka
– chilli
– đumbir u prahu
– sol
– biber
– cimet
– 2 dl kokosovog mlijeka
Sastojci za ukrašavanje:
– rezani orašasti plodovi
– rezani peršin
Na ulju pržiti narezani luk, dodati povrće – narezano na kockice. Pržiti nekoliko minuta, te preliti povrtnim temeljcem (temeljac dodavati postepeno). Nakon nekoliko minuta dodati leću i začine, te kuhati dok povrće nije meko. Juhu usitniti štapnim mikserom, uliti kokosovo mlijeko i prokuhati. Juhu ukrasiti rezanim orašastim plodovima i peršunom, te poslužiti toplu. Jesenja juha može se praviti i s drugim vrstama tikvi, te dodati i povrće po želji. Svaka jesenja juha može se oplemeniti jabukom ili kruškom.