Jeste li za jedan ljetni Pink cheesecake?

Iskoristite sezonu trešanja kako biste napravili jednu posebnu verziju omiljenog cheesecakea. Recept za ovo ružičasto zadovoljstvo pronađite u nastavku.

\"\"

SASTOJCI ZA CHEESECAKE S trešnjama:

– 150 grama keksa
– 90 grama maslaca
– 400 grama bijele čokolade
– 350 grama krem sira
– 300 grama trešanja
– 200 ml slatkog vrhnja
– 1 velika kašika šećera po potrebi

PRIPREMA CHEESECAKEA S trešnjama:

  1. Kekse sameljite u procesoru ili izmrvite. Otopite maslac, dobro ga pomiješajte s keksima i zatim tu smjesu utisnite u okrugli kalup promjera 20 centimetara. Pritisnite smjesu ravnim dnom čaše ili neke druge ravne kuhinjske posude kako biste smjesu maksimalno utisnuli u kalup. Nakon toga kalup stavite u frižider na 45 minuta.
  2. Trešnje operite i očistite. Izblendajte ih u pire ili pire napravite štapnim mikserom. Ako slučajno nemate ni blender ni štapni mikser, trešnje narežite na sitne komadiće i pospite jednom velikom kašikom šećera. Pustite ih da odstoje 20-ak minuta kako bi omekšale, a zatim ih dobro zgnječite viljuškom. Rezultat neće biti isti kao i kod blendanja, ali kolač će i dalje biti jednako ukusan.
  3. Čokoladu natrgajte na kockice i zalijte je vrelim slatkim vrhnje. Dobro promiješajte i pustite da se smjesa malo ohladi i stisne. Zatim u nju umiješajte krem sir koji ste prije malo razradili, a naposljetku i pire od trešanja. Sve miješajte lagano i obavezno ručno, nikako mikserom.
  4. Ulijte smjesu u kalup, malo poravnajte špatulom i ostavite da se hladi preko noći, minimalno 15 sati. Tortu možete staviti i u zamrzivač pa je poslužiti kao sladolednu tortu.

SAVJETI:

– s obzirom na to da ova torta ima vrlo mekanu teksturu, nemojte preskakati hlađenje jer je nećete moći normalno rezati i servirati

– ne koristite \”light\” nemasne krem sireve za tortu, nego obavezno uzmite punomasnu varijantu jer se u suprotnom krema neće dobro stisnuti

– ako vam se torta nije dobro stisnula, prije serviranja stavite je u zamrzivač na sat vremena

Prijatno!