Cimet, biber, kadulja, ružmarin… bez njih bi mirisi iz naše kuhinje bilo jako siromašni. Stoga, treba ih koristiti što više i uživati u njihovom okusu
Bez obzira koliko bile različite, ne postoji nijedna kuhinja na svijetu koja nema začina. Bez njih bi jela bila jako siromašna, pa i nejestiva. No to im nije jedina funkcija jer koristeći ih možemo popraviti okus jela koja nam nisu baš najbolje uspjela.
1. Provjerite jesu li začini izgubili aromu, miris i boju. Primijetite li bilo što od navedenog to znači da je začin izgubio svoje prepoznatljivo svojstvo pa ga je bolje baciti, posebno ako na to još upozorava otisnuti rok upotrebe naveden na proizvodu.
2. Začine treba držati dobro zatvorene, ponajbolje u staklenkama. Izbjegavajte plastične kutijice za začine.
3. Valja ih spremiti podalje od izvora topline i sunčeve svjetlosti.
3. Začine uvijek stavljajte u čiste i suhe staklenke.
4. Ako ste kreativac u kuhinji i koristite različite vrste začina, posložite ih po abecednom redu, piše vecernji.hr.