Ako ste u potrazi za receptom koji vam neće zadavati previše muke, a u čijem ćete rezultatu guštati, uvijek dobra opcija su – kiflice. Radi se o najmekšim kiflicama koje ćete nastaviti pripremati za sve prilike koje vam se ukažu.
U receptu je, super što je tijesto zahvalno i što uvijek uspije. Osim toga, ne trebate čekati da se tijesto digne da bi ga mogli valjati jer se taj dio odradi kad su kiflice gotove i u posudi za pečenje.
Ove kiflice možete puniti s čim god želite. Ako se odlučite za slanu varijantu tada koristite jednu kašikicu šećera i jednu i pol kašikicu soli, a prije pečenja slane kiflice možete posuti susamom.
Mi vam donosimo verziju kiflica punjenu eurokremom.
SASTOJCI
TIJESTO:
– 250 ml mlakog mlijeka
– 3 kašikice šećera
– 1 kockica svježeg kvasca
– 500 grama brašna
– 100 ml ulja
– 1 kašikica soli
– 1 žumance
NADJEV:
– eurokrem (po želji možete koristiti mljevene orahe, sir, pekmez…)
PREMAZ
– 1 žumance
– malo mlijeka