Michelin Star restorani u Hrvatskoj

Hrvatski Michelin star restorani predstavljaju izvrsnost u kulinarstvu, jedinstvenim pristupom kombinira sastojke s inovativnim tehnikama.
Michelin zvjezdice predstavljaju vrhunski standard u gastronomiji, a dobivanje ove prestižne nagrade san je svakog restorana i šefa kuhinje.

 

U Hrvatskoj, gastronomska scena je doživjela značajan rast u posljednjih nekoliko godina, što je prepoznato i od strane Michelinovih inspektora. Trenutno, nekoliko hrvatskih restorana nosi ovu prestižnu oznaku kvalitete, od kojih svaki nudi jedinstveno kulinarsko iskustvo.

 

Restorani s Michelin zvjezdicom u Hrvatskoj:

 

  1. Pelegrini, Šibenik

   – Šef kuhinje: Rudolf Štefan

Smješten u staroj jezgri Šibenika, Pelegrini je poznat po svojoj kreativnoj interpretaciji dalmatinske kuhinje. Rudolf Štefan koristi lokalne sastojke kako bi stvorio inovativna jela koja odražavaju tradiciju i suvremene kulinarske trendove.

  1. 360, Dubrovnik

   – Šef kuhinje: Marijo Curić

Smješten unutar zidina drevnog Dubrovnika, restoran 360 pruža nezaboravno iskustvo s pogledom na luku. Marijo Curić kombinira mediteranske okuse s modernim tehnikama, stvarajući elegantna i sofisticirana jela koja oduševljavaju goste.

  1. Noel, Zagreb

   – Šef kuhinje: Goran Kočiš

Noel je prvi zagrebački restoran koji je dobio Michelinovu zvjezdicu. Goran Kočiš i njegov tim nude sezonski jelovnik koji naglašava najbolje od hrvatskih i međunarodnih namirnica, sve s naglaskom na preciznost i estetiku.

  1. Monte, Rovinj

   – Šef kuhinje: Danijel Đekić

Smješten u prekrasnom Rovinju, Monte je poznat po svojoj avangardnoj kuhinji i vrhunskom servisu. Danijel Đekić koristi lokalne istarske sastojke kako bi kreirao jela koja spajaju tradiciju i inovaciju na jedinstven način.

  1. LD Restaurant, Korčula

   -Šef kuhinje: Marko Gajski

Restoran LD smješten je unutar luksuznog hotela Lešić Dimitri Palace na otoku Korčuli. Marko Gajski fokusira se na svježe, lokalne namirnice koje kombinira s modernim tehnikama kako bi pružio izvanredno gastronomsko iskustvo.

  1. Nebo, Rijeka

   – Šef kuhinje: Deni Srdoč

Nebo je restoran smješten na vrhu Grand Hotela Bonavia u Rijeci. Šef kuhinje Deni Srdoč koristi moderne tehnike i lokalne sastojke kako bi stvorio sofisticirana jela koja reflektiraju mediteransku baštinu.

Hrvatski Michelin star restorani predstavljaju izvrsnost u kulinarstvu, svaki sa svojim jedinstvenim pristupom koji kombinira lokalne sastojke s inovativnim tehnikama.

 

Ovi restorani ne samo da su podigli standarde domaće gastronomije, već su Hrvatsku pozicionirali kao značajnu destinaciju na svjetskoj gastronomskoj karti.

 

Bilo da ste ljubitelj tradicionalne dalmatinske kuhinje, suvremenih mediteranskih okusa ili avangardnih kulinarskih iskustava, hrvatski Michelin star restorani nude nešto za svakog gurmana.