Jednostavni recepti za najukusnije rafaelo kuglice
Piše: Azemina Krnić
Sastojci:
- 1 rafaelo oblanda,
- 250 gr šećera,
- 150 ml sojinog mlijeka,
- 200 gr kokosovog brašna,
- 125 gr margarina,
- 2 vanilin šećera,
- 45 cijelih oljuštenih pečenih lješnika.
Način pripreme: Staviti sojino mlijeko, vanilin šećer i šećer da prokuhaju, te da se šećer
istopi. Skloniti sa vatre, pa dodati margarin sječen na listiće i miješati dok se ne
istopi, a zatim dodati 100 gr kokosovog brašna i izmješati, pa ostaviti da se
prohladi. Poluloptice oblandi napuniti filom, u polovinu staviti po lješnik, spojiti
po dvije, pa lagano uvaljati u kuhanu smjesu, a zatim u preostali kokos i redati u
papirnate korpice. Ostaviti da se prosuše. Kada rafalelo kuglice odstoje servirati hladne uz kafu ili čaj.