Uz ovaj recept obradujte svoje najmilije
Priredila: Mirjana Šmit
Sastojci za biskvit:
– 8 bjelanaca
– 100 g šećera
– 0,5 dl ulja
– 30 g gustina
– 100 g kokosovog brašna
– 6 g praška za pecivo
Sastojci za kremu:
– 6 dl mlijeka
– 8 žumanaca
– 50 g gustina
– 50 g šećera
– 1 vanilin šećer
– 130 g maslaca
Dodaci kremi:
– 50 g čokolade za kuhanje
– 100 g oguljenih mljevenih lješnjaka
– 100 g mljevenog plazma keksa
– 4 kašičice mlijeka
– 50 g bijele čokolade
Priprema:
Biskvit
Bjelanca sobne temperature mutiti mikserom, postupno dodavati šećer. U snijeg kuhačom lagano umiješati navedene sastojke i smjesu uliti u veliki pekač (40cm x 30cm) obložen masnim papirom. Biskvit peći u pećnici zagrijanoj na 180 ˚C 10 – 12 min. Pečeni biskvit prebaciti na vlažnu kuhinjsku krpu i uviti u roladu.
Krema
Žumanjke, šećer, vanilin šećer i gustin umutiti mikserom, te lagano ulijevati prokuhano mlijeko uz stalno miješanje. Kremu kuhati na laganoj vatri dok ne dobije gustoću pudinga. Ohladiti. U hladnu kremu mikserom umutiti izrađeni maslac.
Kremu podijeliti na tri jednaka dijela.
U jedan dio kreme dodati otopljenu čokoladu za kuhanje i mljevene oguljene lješnjake. Kremom premazati biskvit (ne rolati) i hladiti u zamrzivaču dok se priprema druga krema. U drugi dio kreme dodati 100 g mljevenog keksa i 4 kašičice hladnog mlijeka. Kremu premazati preko crne kreme te uviti roladu.
Roladu hladiti u frižideru dok se priprema treća krema. U treći dio kreme umiješati otopljenu bijelu čokoladu, te premazati roladu, ukrasiti keksom i hladiti u frižideru oko 10 sati.