Nerma Mehanović: Uspjeh je kad u pet ujutro idem sretna na posao

Vlasnica slastičarne So i čokolada, te istoimenog profila – na društvenim mrežama, koja je unikatnom ponudom slastica, ali i slanih jela oduševila sve one koji su pogledali u  njen kutak koji svakim detaljem odiše sofisticiranošću i posebnošću, otkriva nam vlastito traganje za estetikom i malim pričama utkanim u njena djela

 

Piše: Zana KOLOŠ- MULABDIĆ

Foto: Edvin KALIĆ

 

U kuhanju, kao i u životu, uspjeh dolazi onima koji kombiniraju strast, kreativnost i posvećenost u svakom jelu koje pripremaju, mudrost je nepoznatog autora , a koja bi u potpunosti mogla opisati  način rada Nerme Mehanović, vlasnice slastičarne So i čokolada u Sarajevu. Ona je  unikatnom ponudom slastica oduševila sve one koji su zavirili u ovaj kutak koji svakim detaljem odiše sofisticiranošću i posebnošću.

 

Djetinjstvo i inspiracija

 

– Inspiracija da se počnem baviti baš ovim zanimanjem dolazi iz mog djetinjstva i odrastanja uz mamu, koja je uvijek izvrsno kuhala. Tu ljubav prenijela je i na mene. Sam profil So i čokolada, na društvenim mrežama, nastao je na nagovor mojih prijatelja i porodice, koji su već ranije uživali u mojim delicijama – priča nam Nerma, dodajući kako  svaki dan u njenom poslu donosi nove izazove.

 

– Postavljam  sebi najteže zadatke koje se trudim da ispunim. Moj stil je moj tip estetike. To je nešto što volim, što me opušta kada kreiram nove okuse. Nisam razmišljala o tome da pravim jedinstvene ukusne kreacije, samo sam prenijela svoj stil – objašnjava nam naša  sagovornica i dodaje kako su novitet u ponudi princes krofne.

 

– One su u kratkom periodu postale veoma tražena poslastica, a uz njih imamo već prepoznatljive Carrot cake, Badem malinu, Reform twist, Maminu tortu, Pavlovu i druge. Za doručak, kao i tokom cijelog dana, nudimo najukusnije zobene kaše, a uskoro i avokado tost.

 

 

Naglašava kako svaka profesija, koju sami razvijate, zahtijeva vaš stalni angažman.

 

– Ljubav prema ovom poslu me stalno motivira da radim više i bolje. Naziv So i čokolada  došao je spontano, uz malu pomoć mog supruga koji je riznica sjajnih ideja. So, inače, služi da pojača okus čokolade, a i stalni je sastojak čokoladnih kolača.

 

Nove priče

 

– Tu je najprije sretan i nasmijan tim sa kojim radim.  Tu su i kupci koji su puni hvale za našu radnju i poslastice.  Uspjeh je i kad u pet ujutro idem sretna na posao.

 

Naglašava da danas zaista možete postići sve u što vjerujete i želite.

 

– Možete, ali pod uslovom da ste spremne na tom putu dati sebe stopostotno. Brend So i čokolada živi svoj život i gradi nove priče. Uživat ćemo u još nekim slatkim novitetima, a možda nas vidite i na nekoj novoj lokaciji – kaže nam na kraju Nerma Mehanović.