Naribajte sir grana padano. Očistite 2 češnja bijelog luka. Papriku očistite od sjemenki i usitnite. U blenderu (ili štapnim mikserom) izblendajte bijeli luk, listove bosiljka, paradajza, papriku, sir i maslinovo ulje da dobijete glatku smjesu.
Bobice grožđa prepolovite i očistite od košpica. Jednu glavicu luka sitno nasjeckajte.
Na maslinovom ulju prepržite pileća prsa, izvadite ih na topli tanjir. Na ostatku ulja prepržite luk, dodajte crveni pesto i pospite vinom i vodom. Vratite pileća prsa u umak i ostavite da lagano vrije 15 minuta dok se tekućina malo ne reducira, piše 24 sata.hr. Posolite i pobiberite. U međuvremenu skuhajte mješavinu divlje riže (ili običnu). U umak dodajte očišćene bobe grožđa i servirajte s rižom.
Za četiri osobe:
- 500g pilećih prsa
- 200g kuhane mješavine divlje riže
- 1 glavica luka
- 125g crnog grožđa
- 300ml vode
- 300ml crnog vina
- sol
- biber
za crveni pesto:
- 50g sušenih paradajza iz ulja
- 1 manja paprika
- 2 češnja bijelog luka
- 50g grana padano
- stručak bosiljka
- 100ml maslinovog ulja