Prijedlog za današnji ručak – teleći paprikaš

Začinjeno, bogato i ukusno jelo…

Sastojci:

– 800 g telećeg buta

– 100 ml bijelog vina

– feferoni

– 500 g krompira

– paradajz sos

– 2 češnja bijelog luka

– kašika Vegete

– 3 kašičice mljevene paprike

– 50 ml ulja

– 250 g luka

– peršun

Priprema:

Ispržite luk, prethodno nasjeckan, te dodajte teletinu narezanu na kockice. Pecite oko pet minuta. Dodajte crvenu mljevenu papriku, Vegetu, bijeli luk, feferon i zalijte s 800 mililitara vruće vode. Promiješajte i nastavite sve kuhati pokriveno na laganoj vatri. Nakon što omekša dodajte oguljeni krompir narezan na kockice i kuhajte još 15-ak minuta. Pred kraj kuhanja dodajte sos od paradajza, 200 mililitara vruće vode i još kratko prokuhajte