Ukusno i zdravo
SASTOJCI:
- Luk
- Češnjak
- Bundeva
- 3 paradajza
- 1 kašičica koncentrata paradajza
- 100 grama crvene leće
- 600 ml povrtnog temeljca
- Maslinovo ulje
- So
- biber po ukusu
PRIPREMA
Dodajte u dublju posudu kašičicu maslinovog ulja i kratko pirjajte luk i češnjak. Dodajte bundevu narezanu na komadiće, koncentrat paradajza i narezanog paradajza bez kore. Potom dodajte crvenu leću i povratni temeljac, so i biber. Ostavite lagano kuhati 15 minuta. Kada je crvena leća kuhana, krem juha je spremna. Sve sastojke možete usitniti štapnim mikserom ili u blenderu. Uz nekoliko komadića prepečenog hljeba, ova juha će postati vaš osvježavajući obrok. Prijatno!
Anita Markić, idejni tvorac sadržaja na Instagram i Facebook stranici @slagalicaokusa i Centar zdravog kuhanja @Foodlab. mo., kuhanjem izražava svoju kreativnost, te uči nove načine pripreme raznih jela, slaganja okusa svakog dana i na ugodan način komunicira sa širim auditorijem.