Pripremite losos za samo 10 minuta

Brendan Collins, šef kuhinje u restoranu Corner Door u Los Angelesu, otkrio je svoju metodu pripreme ove zahtjevne vrste ribe. Isprobajte njegovu metodu za ovaj odlično pripremljen losos.

Sastojci:

  • 170 g fileta lososa
  • 2 kašičice biljnog ulja
  • so i papar
  • limunov sok

Priprema:

  1. Zagrijte 2 kašičice biljnog ulja na tavici. Osušite losos papirnatim ubrusom i posolite ga.
  2. Kada se ulje jako zagrije, odnosno kada zacvrči, stavite losos na tavicu okrenutog s kožom prema dolje i pritisnite ga lopaticom. Pecite ga pet minuta dok se ne odlijepi od tave.
  3. Stavite tavu u pećnicu i pecite pet minuta. Potom pospite ostatkom ulja, dodajte svježe mljeveni biber i sok od limuna.
  4. Poslužite sa smeđom rižom ili sa špinatom. (sretna.hr)