Pripremite mini lisnati Foccacio

Pripremite ukusno i fino jelo

SASTOJCI: 

Za 4 osobe

275g razvaljanog lisnatoga tijesta
200g mini paradajza
2 čili papričice
3 kašičice maslinovog ulja
1 kašičica svježeg nasjeckanog timijana
1-2 kašičice krupne soli
1 kašičica krupno mljevenog bibera

Razvaljano lisnato tijesto narežite na pravougaonik veličine, otprilike 7x8cm. Premažite ih maslinovim uljem i pospite sitno nasjeckanim čili papričicama.
Mini paradajz narežite na kriške i rasporedite po narezanim pravougaonicima lisnatog tijesta. Pospite nasjeckanim timijanom, krupnom soli i krupno mljevenim biberom.
Narezano tijesto složite u posudu za pečenje obloženu papirom za pečenje, ali pazite da između komada ostane 2-3cm razmaka kako se ne bi slijepili prilikom dizanja.
Pecite 15 minuta u pećnici, prethodno zagrijanoj na 210 °C.
Poslužite toplo.
Savjet: Prije nego što ih začinite, paradajz možete posuti i s malo naribane mozzarelle.​

PRIJATNO!