Spoj kokosa i čokolade ispunit će sva vaša očekivanja

Rafaelo torta, lagana i ukusna!

Potrebni sastojci za koru:

– osam bjelanaca

– deset kašika šećera

– 1/2 praška za pecivo

– 200 gr kokosa

Potrebni sastojci za kremu:

– osam žumanaca

– osam kašika šećera

– 200 gr čokolade

– ulje

– puter

– dvije kesice vanilin šećera –

– gustin po potrebi

– dvije šlag pjene (za dekoraciju)

Postupak

\"\"

Umutiti osam bjelanaca sa deset kašika šećera. Šećer postepeno dodavati i mutiti mikserom dok ne dobijemo čvrst šlag. Potom dodati pola praška za pecivo i 200 grama kokosa te miješati ručno da ne bi istjerali vazduh iz bjelanaca. Smjesu prebaciti u kalup prečnika 28 cm i peći 15 minuta na 200 stepeni. Za kremu je potrebno u jednu posudu staviti vodu koja će da ključa te na toj pari mutiti 8 žumanaca sa osam kašika šećera. Smjesu mutiti mikserom sve dok žumanca ne dobiju svijetlo žutu boju. Istopiti 200 grama čokolade po želji sa jednom kapljicom ulja. Umutiti puter sa dvije kesice vanilin šećera. U umućeni puter dodati istopljenu čokoladu kao i smjesu sa žumancima. Po potrebi dodati i jednu kašiku gustina i sve dobro sjediniti. Na hladnu koru ravnomjerno rasporediti kremu te tortu staviti najmanje pola sata u frižider da se stegne. Umutiti i dvije šlag pjene po uputstvu na kesici. Šlag pjenom dekorisati ohlađenu tortu. Tortu možete dekorisati bijelom čokoladom i listićima kokosa.

Prijatno