Naša sagovornica, nutricionistica po vokaciji, zajedno sa suprugom Alenom profesionalnim kuharom i ugostiteljem više od 20 godina uspješno širi priču o ukusnoj i zdravoj hrani na novi način.
Projekt Foodizam, s mnoštvom korisnih i funkcionalnih savjeta online, uzestetiku i čaroliju delicija oživjeli su otvarajući restoran Brix u Sarajevu…
– Davne 1999. godine u Sarajevu desio se naš prvi pupoljak ugostiteljstva. Bila je to naša početna tačka širenje ljubavi prema hrani i gastronomiji. Već godinama tu su nove ideje, zamisli i želje, ali i ono najvažnije – iskra za njihovo ostvarenje. Naš projekat Foodizam nastao je spontano kroz godine ljubavi prema hrani, ugostiteljstvu i dojmljivoj pripremi serviranih jela, istrajnost i ljubavi.
Izvor energije
Tokom posljednja dva desetljeća ovaj uspješni par podigao je čaroliju okusa na veći nivo donoseći inovativne priče o kuhanju upravo na svom YouTube kanalu, te društvenim mrežama…
– Kroz Foodizam se trudimo da prikažemo i učinimo dostupnim život u kojem volimo što jedemo i unosimo u organizam. Kročimo u našu kuhinju s ljubavlju i radošću kojom pripremamo najveći izvor energije.
A, kako bi uokvirili svoje znanje utkano u godine rada – bračni par Nikšić otvorio je prije mjesec i restoran Brix u Sarajevu…
– Najvažniji aspekt našeg principa rada jeste primarno zdravlje. Mi koristimo isključivo namirnice iz sezonske berbe, te se fokusiramo na planove ishrane koji u prvi plan postavljaju različite načine ishrane koje prate naši gosti ili žele početi s našim idejama i prijedlozima.
Također, bavit ćemo se pravljenjem sedmičnih planova, koji će naši gosti moći naručiti kao dostavu na kućnu adresu ili posao – kaže nam Mirela, naglašavajući kako će kroz Foodizam upravo obuhvatiti sve aspekte rada – novi prostor, svakodnevnicu i društvene mreže…
Promjena pogleda
– Dijelovi ovog projekta koji su i viralni važni su zbog naših prijatelja koji nas prate iz inozemstva. Našim gostima pružit ćemo priliku da vide različite recepte i dobiju nutricionističke savjete kako promijeniti pogled na svakodnevnu ishranu, te primijeniti to na zdravu pripremu hrane, prilagoditi je različitim zdravstvenim problemima i potrebama, a najvažnije od svega – motivirajuće recepte pripremane s mnogo ljubavi i strasti – kaže na kraju Mirela Nikšić.