Salata s grilovanim tikvicama

Grilovane tikvice su zvijezda lagane salate koja izvrsno pristaje uz meso s roštilja.

U maju počinje sezona tikvica pa će se i moći kupiti u gotovo svakoj trgovini i po niskim cijenama. To je razlog za veselje i eksperimentiranje.

Sljedeći put kada budete roštiljali, žar iskoristite i za pripremu ove ukusne salate.

Sastojci:

1,3 kg tikvica

5 kašičica maslinovog ulja

Korica 1 limuna

2 kašičice limunovog soka

½ kašičice origana

1 kašičica soli

100 g feta sira

Nekoliko listića mente

Priprema:

Narežite tikvice na centimetar debele ploškice.  Pomiješajte 3 kašičice ulja, limunovu koricu i sok, origano, malo soli i bibera. Stavite posudicu sa strane. Tikvice prelijte s preostale dvije kašičice maslinovog ulja, posolite, pobiberite i posložite na roštilj. Pecite ih do deset minuta i povremeno okrećite.  Pomiješajte grilovane tikvice s umakom koji ste prethodno napravili i pričekajte da se temperatura spusti do sobne, otprilike 15 minuta.

Dodajte feta sir i nasjeckane listiće mente. (24sata.hr)