Grilovane tikvice su zvijezda lagane salate koja izvrsno pristaje uz meso s roštilja.
U maju počinje sezona tikvica pa će se i moći kupiti u gotovo svakoj trgovini i po niskim cijenama. To je razlog za veselje i eksperimentiranje.
Sljedeći put kada budete roštiljali, žar iskoristite i za pripremu ove ukusne salate.
Sastojci:
1,3 kg tikvica
5 kašičica maslinovog ulja
Korica 1 limuna
2 kašičice limunovog soka
½ kašičice origana
1 kašičica soli
100 g feta sira
Nekoliko listića mente
Priprema:
Narežite tikvice na centimetar debele ploškice. Pomiješajte 3 kašičice ulja, limunovu koricu i sok, origano, malo soli i bibera. Stavite posudicu sa strane. Tikvice prelijte s preostale dvije kašičice maslinovog ulja, posolite, pobiberite i posložite na roštilj. Pecite ih do deset minuta i povremeno okrećite. Pomiješajte grilovane tikvice s umakom koji ste prethodno napravili i pričekajte da se temperatura spusti do sobne, otprilike 15 minuta.
Dodajte feta sir i nasjeckane listiće mente. (24sata.hr)