Ovog vikenda počastite se mirisnim i neodoljivim kolačima s trešnjama!
Šta kažete na jednostavne, sočne kolače prepune slasnih trešanja? Donosimo vam recepte za fine slastice s trešnjama koje će vas vratiti u djetinjstvo. Sve što trebate napraviti jeste zasukati rukave i iskoristiti sezonu trešanja na najbolji mogući način.
Domaća štrudla s trešnjama
Iako obožavamo kremaste kolače, štrudle su nam nekako posebno srcu drage. Volimo jela s elementom hrskavosti, a ima li što hrskavije od domaće štrudle? Ako je štrudla među tvojim omiljenim slasticama, pravo je vrijeme da iskoristi svježe trešnje za pripremu mirisne, tople, domaće štrudle.
Sastojci za tijesto:
60 dg brašna za tijesto
3 dl vode
malo ulja
sol
Ostali sastojci:
350 g trešanja
vanillin šećer
4-5 kašika šećera
krušne mrvice
Postupak:
Od navedenih sastojaka zamijesite tijesto i pustite da odmori 1-2 sata. Uzmite komad tijesta veličine šake i napravite kuglicu. Na pobrašnjenoj krpi spljoštite tijesto i razvaljajte u svim smjerovima koliko možete. Malo nauljite ruke i tijesto te ga polako od sredine prema van razvucite tijesto što tanje možete. Trešnje očistite od koštica i pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom. Po želji možete staviti i malo ruma ili drugih aroma.
1/3 razvučenog tijesta pospite s malo krušnih mrvica, a potom pobacajte trešnje. Otrgnite debele rubove, preklopite bočne stranice te zarolajte tijesto od strane na kojoj se nalaze trešnje. Nauljite tepsiju i prebacite štrudlu u nju te pecite na temperaturi od 200 ºC dok ne dobije lijepu rumenu boju.
Izvor: sweetandspicy.com