Samo zato što je zima, ne znači da ne možemo uživati u sladoledu, zar ne? Ova poslastica nije rezervirana samo vruće ljetne temperature što su s prvim snježnim danima dokazali brojni food blogeri koji su snijeg iskoristili u svojim desertima – posebno sladoledu. Ako imate čisti, svježi snijeg, ovo zvuči kao super način za još malo zimskih radosti koji će posebno oduševiti klince, no i odrasli bi ga svakako trebali probati
U nastavku donosimo jednostavan recept koji s lakoćom možete isprobati!
SNJEŽNI SLADOLED (S PRAVIM SNIJEGOM!)
250 ml mlijeka (može i biljnog)
60 g šećera
2 mahune vanilije
8 šoljica snijega (ili leda usitnjenog u blenderu)
Zarežite mahune vanilije i vrhom noža sastružite vaniliju te ju zagrijte s kombinacijom mlijeka i šećera dok se sve arome ne povežu. Jako dobro ohladite mješavinu. Ako imate svježi, čisti snijeg za koji znate da nije nikako zagađen dodajte ga u zdjelu i dobro promiješajte (u protivnom možete koristiti led). Ako je potrebno dodatno stavite snježni sladoled u frizer, a ako ne – spreman je za degustaciju. (Journal.hr)