Bundevu i batat možemo pronaći u trgovinama tokom cijele zime. Stoga umjesto juhe ili pomfrita možemo koristiti spiralizator kako bi dobili špagete.
Pripremila: Anita Markić
Sastojci:
– 1 srednji batat
– 3 veća komada bundeve
– 200 grama slanutka
– 200 ml paradajz sosa/pelat
– 2 češnja bijelog luka
– ulje
– Začini (so, biber, dimljena crvena paprika)
– Oslić – opcionalno
Priprema:
Slanutak kuhani procijediti, oprati i začiniti, te dodati dvije kašičice ulja. Peći u zagrijanoj pećnici na 200°C na 20. Pored njega u papir za pečenje možete dodati i oslić.
Batat i bundevu spiralizirati pomoću sprave ili guljača. Bijeli luk lagano pirjati na ulju, dodati rezance od povrća i paradajz sos. Kratko pirjajte i poslužite toplo.
U slast!