Predlažemo vam četiri brza i ukusna recepta, za koje vam je potrebno minimalno namirnica. Sigurni smo da će vaši ukućani biti prijatno iznenađeni
Tjestenina s piletinom i povrćem
POTREBNO: tjestenina po izboru, pileća prsa, tikvice, paprika, bijeli luk i začini.
PRIPREMA: Zagrijte rernu na 200 stepeni.
Piletinu izrežite na kockice, papriku na kockice i tikvice na deblje kriške.
Posolite, pobiberite (dodajte začine po želji), stavite bijelog luka narezanog na krupnije, pouljite i stavite u rernu na 20-25 minuta, dok piletina i povrće nije pečeno.
Za to vrijeme kuhajte tjesteninu. Kad je tjestenina gotova ocijedite je, stavite preko povrća i piletine, sve malo izmiješajte i vratite na nekoliko minuta u rernu.
Pljeskavice od špinata
POTREBNO:
1kg špinata, 2 jaja, brašno po potrebi, suhi začin, čehno bijelog luka.
PRIPREMA:
Špinat blago obarite i sitno isjeckajte. U posudu stavite jaja, ubacite špinat i rukom sjedinite. Dodajte sitno sjeckani bijeli luk i začinite. Kada to dobro sjedinite, dodajte kašiku po kašiku brašna i miješajte smjesu dok ne postane čvrsta, ali ne prečvrsta. Ostavite da odstoji u frižideru sat vremena, pa pecite u rerni.
Prokulice sa šampinjonima
- prokulice
- šampinjoni
- bijeli luk
- začini prema ukusu
Priprema:
Priprema je jednostavna, da jednostavnija ne može biti!
Propržite prokulice sa sjeckanim šampinjona i malo bijelog luka.
Začinite po svom ukusu i dobit ćete originalno i izuzetno ukusno jelo.
Pečeni ananas
Potrebno: 1 svježi ili konzervirani ananas; 4 kašike putera; 8 kašika smeđeg šećera.
Priprema: Ananas očistite i narežite na komade željene veličine.
Očišćeni ananas stavite u manji kalup za pečenje pa dodajte puter i smeđi šećer.
Ananas pecite cca 30 minuta na temperaturi od 180° C, povremeno ga promiješajte.