Popularni desert koji u raznim inačicama možete naći od sjevera do juga Evrope je štrudla ili savijača od jabuka. Ovo je recept za slasnu bečku štrudlu od jabuka koja se može poslužiti i sa sladoledom od vanilije
SASTOJCI ZA ŠTRUDLU OD JABUKA
- pakovanje kora za savijaču (možete i sami napraviti tijesto)
- 1 kg kiseliih jabuka
- 10 dag šećera
- 5 dag maslaca maslac
- cimet
- malo ruma ili mlijeka za namakanje grožđica
- grožđice
- sladoled od vanilije
PRIPREMA ŠTRUDLE OD JABUKA
1. Kore pokapajte rastopljenim maslacem te na njih složite jabuke koje ste prethodno ogulili i nasjeckali na kockice veličine 1 cm.
2. Posipajte šećerom, cimetom i grožđicama koje prethodno namočili u rum ili mlijeko. Zarolajte tijesto i štrucu položite u namašćenu tepsiju. Štrucu malo probušite čačkalicom po vrhu kako ne bi popucala. 3. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stepeni oko pola sata do 40 minuta, dok tijesto ne dobije zlatnu koricu. Pustite da se malo ohladi, narežite na šnite, pospite šećerom u prahu i poslužite uz sladoled od vanilije, piše zadovoljna.hr
SAVJET PLUS: Ako ne volite cimet i grožđice, slobodno ih izostavite iz pripreme. Po želji dodajte drugi začin koji volite ili štrudlu obogatite s malo sjeckanih oraha, badema ili drugih orašastih plodova.